NOAPTEA DEMISIILOR, UN CIRC JENANT

Demisiile penalilor din PSD nu pot fi considerate victorii ale lui Mihai Tudose sau Klaus Iohannis. Nu, este rodul presiunilor venite din cancelariile occidentale, sătule să vadă că într-o țară membră a UE pot să conducă miniștri cercetați penal. Nu a fost nici măcar o remaniere, pentru că dacă ar fi nevoie de așa ceva, ar trebui să fie remaniată întreaga clasă politică.

Cel mai mare partid din România, care a câștigat alegerile după ce a venit în fața românilor cu un program de guvernare plin de promisiuni atrăgătoare, a ajuns într-un moment de criză profundă. Toate minciunile din acel program s-au spulberat, rând pe rând, în fața unei realități dure, la care este supus, ca întotdeauna, poporul român. Oamenii se confruntă cu un val de scumpiri, de la carburanți la mâncare, de la energie la gaze, ca să nu mai vorbim despre ratele celor care au făcut credite în lei, și care privesc cu groază cum indicele ROBOR atinge zilnic praguri tot mai mari.

i1

După toate aceste nenorociri, venite în locul acelui program în care se vorbea doar despre lapte și miere, tot ce mai lipsea era ca în Guvernul României să fie prmovați oameni cu dosare penale. Ați observat figura domnului Liviu Dragnea, la conferința de presă de aseară, după circul derulat la ședința de urgență a partidului? Parcă nu mai era acel tip arogant, mereu cu un zâmbet disprețuitor pe buze, care trăia într-o lume ideală, și care nu înțelegea de ce se tot agită cetățenii, când viața lor e, de fapt, atât de bună. Oamenii s-au săturat să fie tratați ca niște cobai, domnule Dragnea, și nu mai vor să accepte în fruntea țării indivizi cercetați penal.

i2

Discursul oficial de după ședință este că, deși întreg partidul le-a cerut să renunțe la demisii, cei trei miniștri și le-au menținut din cauză că “nu mai suportau presiunea exercitată asupra lor”. Sărmanii oameni, aproape că ne vine să le plângem de milă. Nu vreți să schimbați locurile cu cetățenii, măcar pentru câteva zile, ca să vedeți atunci ce înseamnă presiunea, după toate aceste scumpiri care afectează fiecare familie? România se împarte în continuare între șmecheri și proști, dar când șmecherii sunt demascați și deferiți justiției, se vaită că nu mai suportă presiunea.

i3

În tot circul de aseară, de la ședința PSD, vi s-a părut că a fost vorba despre interesul național sau problemele cetățeanului? Nu, a fost doar o luptă pentru ciolan, așa cum se tot întâmplă de 28 de ani. Pentru spitale, autostrăzi sau pentru învățământ nu s-ar face ditamai comitetul executiv, dar pentru posturile lor călduțe, care le garantează bunăstarea, imediat se ține un conclav la nivel național. Adevărul este unul singur, domnilor guvernanți. În Occident, un condamnat penal sau unul asupra căruia planează măcar o bănuială, este zburat imediat din orice partid. La noi, cei cercetați pentru corupție, sau cei care au primit condamnări, fie ele și cu suspendare, sunt promovați în posturi de conducere. Pentru că „așa-i jocul pe la noi”. De ce credeți că Olanda, Germania și alte țări refuză să-și dea acordul pentru intrarea României în spațiul Schengen? Singura condiție pusă de Europa pentru accederea noastră în spațiul Schengen este eliminarea corupției la nivel înalt. Nu e destul de clar?

Cristian Huluban

loading...
loading...