Noapte de noapte fata desculță se așază pe jos în gară și scrie mereu în același caiet. Toți se uită urât la ea, dar nu-i bagă în seamă, ea scrie în continuare. O credeau cerșetoare nebună, dar când au aflat ce scrie acolo și de ce, au început să plângă!

Educația este unul dintre lucrurile care nu pot fi niciodată pierdute sau furate, însă, din păcate, ea nu se obține foarte ușor. În multe țări ale globului sărăcia face ca educația să fie un lux chiar și pentru copiii care știu că altă șansă în afară de a învăța nu există pentru ei.

Deși sunt școli care oferă educație gratuită, unii părinți nu-și pot permite să ofere sprijinul necesar copiilor lor. Numele fetei din imagine este Divya. Ea merge noapte de noapte într-o gară pentru a-și face temele pe podea, fără să-i bage în seamă pe trecătorii care se uită ciudat. Fata se concentrează pe ce are de făcut, ignorându-i pe cei care ridică sprâncenele atunci când văd ce face și cum arată.

Un bărbat pe nume Rajesh Kumar Singh a observat-o și el și a decis să îi facă o poză și să o întrebe ce face acolo. Fata i-a răspuns că locuiește într-un cartier sărac unde nu există electricitate, așa că motivul pentru care vine noapte de noapte în gară, este de fapt, lumina necesară mai ales când vrea să își facă temele.

g1

Gara este situată în Uttar Pradesh, una dintre cele mai populate și mai sărace zone ale Indiei. Când Rajesh i-a spus povestea pe rețelele sociale, mulți internauți au promis că vor încerca să o ajute cât mai curând posibil. Să sperăm că această fată care înțelege la o vârstă atât de fragedă valoarea educației, va primi ajutorul de care are atâta nevoie.

g2

CITEȘTE ȘI:

Anca Serea, mamă a șasea oară? Vedeta a dat acum răspunsul la care nimeni nu se aștepta! A dat totul din casă, ce plan și-a făcut cu Adi Sînă

Anca Serea și Adi Sînă au vorbit în premieră despre posibilitatea lărgirii familiei lor, iar mămica celor cinci copii frumoși a făcut declarații surprinzătoare despre cel de-al șaselea copil.

Odată cu ziua de Moș Nicolae, Anca Serea a mărturisit că vrea încă un copil. Dimineața de Moș Nicolae a fost una dintre cele mai frumoase pentru familia ei, iar Moșul le-a adus copiilor săi cadouri speciale.

Iată ce a declarat Anca Serea în cadrul unui interviu televizat:

„Copiii au primit ce şi-au dorit, plastilină, cărţi, hăinuţe, jucării, ceva dulciuri. Nuieluşă nu au primit. (…) Eu am primit o floare foarte frumoasă şi o mască de faţă şi produse cosmetice şi ciocolată. Adi a primit o pereche de papuci foarte frumoşi din catifea şi un halat de mătase, îşi dorea de mult timp asta”.

Anca Serea a vorbit și despre faptul că un al șaselea copil este în plan:

„E posibil şi un al şaselea copil, dar nu acum. Nu sunt însărcinată, dar este în proiect. Suntem tineri şi avem energie. Vreau să fiu Albă ca Zăpada cu cei şapte pitici”.

Într-o emisiune TV din octombrie 2016, Anca Serea făcea aceleași afirmații, oare să fie 2018 anul norocos? Iată ce mărturisea despre cel de-al șaselea copil și despre familia sa, pe atunci:

,,Ne pregătim pentru al şaselea copil. (…) Secretul familiei: dragostea necondiţionată, iubire, sprijin şi familia. Nu cred că e vreun secret. (…) Cu bună organizare, cu puţine ore de somn şi cu trezire devreme. Mama mea ne ajută foarte mult, ea e eroina adevărata eroină (…) O parte dintre copii îi duc eu la şcoală. Sara face echitaţie, înot (…) Noah face de o jumătate de an pian, iar David va avea un an dificil. Dacă-ţi doreşti ceva cu adevărat, bineînţeles, cu puţin efort. Mănânc multe fructe şi legume, evit să mănânc produse prelucrate, mănânc mâncare gătită de mama mea. Vom pleca acum pe 8 – vom aniversa un an de la căsătorie şi ne vom reînnoi jurămintele împreună cu naşii noştri, undeva la Viena.”

Surse: viva.ro, cancan.ro

loading...
loading...