NICOLICEA ȘI JUSTIȚIA „LA DISTANȚĂ”

Avem în față imaginea-emblemă, reprezentativă, a politicianului român din ultimii 28 de ani. În presă a apărut știrea că onorabilul, competentul Eugen Nicolicea, deputat PSD și președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, a absolvit Facultatea de Drept a Universității Spiru Haret din Drobeta Turnu Severin, sub forma „Învățământ la distanță”. Iată ce pregătire are cel care, alături de alți doi oameni extrem de importanți, de competenți, Florin Iordache și Șerban Nicolae, au masacrat ideea de justiție în România.

Varianta de „Învățământ la distanță” înseamnă că, de fapt, nici măcar nu treci pe la facultate, faci totul de acasă. Nu poate fi comparată nici măcar cu varianta Fără Frecvență. Sper că cei care i-au votat pe acești pseudo-intelectuali sunt mândri de alegerea lor. Politica românească este plină de plagiatori și repetenți, care câștigă mii de euro lunar și vor avea pensii la fel de mari. Aceștia sunt aleșii noștri, elitele acestei națiuni, dar, cel mai grav este că astfel de oameni, fără o pregătire solidă, sunt puși să conducă Justiția în România. Ce idee despre justiție să aibă unul care a făcut Facultatea de Drept de acasă? Cum a ajuns un astfel de personaj să ne compromită viitorul, prin legile scandaloase pe care le pregătesc acum el și acoliții lui?

n2

Eugen Nicolicea este cunoscut pentru comportamentul săul arogant, pentru violența verbală și jignirile pe care le-a adus celor care îndrăzneau să-l contrazică. Dat afară din mai multe emisiuni de televiziune pentru comportamentul suburban față de invitați sau moderatori, deputatul PSD este și cel care a cerut, la un moment dat, ca Regele Mihai să fie declarat „persona non-grata” în România. Cam prin astfel de fapte de vitejie s-a făcut remarcat domnul Nicolicea de-a lungul timpului, principala sa calitate în cadrul partidului fiind aceea că este, cum spune o vorbă din popor, „tare în gură”. Unui om educat, care a trecut prin școală așa cum trebuie, la modul corect, responsabil, îi este mai greu să se poarte ca un bădăran.

n3

Cum să progreseze această țară, cum să avem parte de legi care să garanteze liniștea cetățenilor, când într-o funcție atât de importantă, precum cea de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților se află un om fără pregătirea necesară? Ei bine, tocmai Eugen Nicolicea este unul din cei mai înverșunați autori de amendamente la Legile Justiției și la Codul Penal, care au dus la valul de proteste din ultima vreme. Adevărații profesioniști, cei care au absolvit Facultatea de Drept în maniera corectă, magistrații și procurorii, s-au alăturat protestatarilor, împotriva legilor aberante ale trio-ului Nicolicea-Șerban Nicolae-Iordache. Aici s-a ajuns, penalii și absolvenții unor facultăți „la distanță” fac Legile Justiției în România. De fapt, politicenii sunt cam „la distanță” de tot ceea ce înseamnă o democrație reală, un stat de drept autentic. Iar legile pe care vor să le implementeze vor duce România la mare distanță de țările civilizate ale Europei.

Cristian Huluban

loading...
loading...