Motanul nevestei îl scotea din sărite, așa că a încercat să îl facă pierdut, dar și-a primit răsplata peste numai trei ore după ce l-a abandonat în afara orașului, când soția a primit un telefon. Ce a aflat femeia a făcut-o să se închine

Animalele sunt mai inteligente decât credem, mai ales cele care au trăit o vreme printre oameni și au reușit să învețe multe de la noi. În unele cazuri am avea și noi câte ceva de învățat de la ele.

Am găsit povestea acesta pe internet și cred că ilustrează perfect atât de multe lucruri – faptul că mereu culegi ceea ce ai semănat, că lucrurile nu merg mereu după un plan stabilit dinainte, dar și că animalele sunt mai inteligente decât credem, iar bărbații nu gândesc întotdeauna înainte să acționeze.

Brian și soția lui locuiau într-un casă mică din Georgia. Copiii se mutaseră de ceva vreme pe la casele lor, dar încă mai aveau o pisică pe nume Smokey. Brian nu se înțelesese niciodată prea bine cu motanul, și spera să scape de el, o dată pentru totdeauna.

Într-o zi a pus pisica în mașină și a dus-o la capătul străzii, apoi a plecat, dar când s-a întors a văzut că pisica se întorsese acasă mai repede decât el! Smokey stătea pe iarbă, la soare, relaxându-se.

Dar Brian era hotărât, a pus iar pisica în mașină, a condus câțiva kilometri și a aruncat iar pisica din mașină. Dar când s-a întors acasă a fost cu adevărat uimit să vadă că iar fusese întrecut de motan, pe care l-a găsit curățându-și blana în fața casei.

,,Așa ceva nu se poate”, și-a spus Brian. În următoarea zi a condus până în celălalt capăt al orașului. ,,Măcar de data asta nu-și va găsi drumul spre casă”, se gândea. Totuși, când a ajuns acasă a văzut pisica jucându-se cu o minge, în curte.

Frustrat și enervat, Brian a luat atunci pisica și a dus-o cu mult în afara orașului, unde a lăsat-o pe un drum de țară, în apropierea unei mine.

Peste trei ore, soția bărbatului a primit un telefon. A ridicat receptorul și și-a auzit soțul:

,,Motanul e acolo?” a întrebat Brian.

,,Da…” a răspuns ea.

,,Păi să mi-l dai la telefon, m-am rătăcit, nu mai știu să ajung acasă”.

În cele din urmă pisica a râs ultima, iar bărbatul a fost nevoit să accepte micul animal cu blană drept parte din familie!

loading...
loading...