Medicul dentist – cel mai bun prieten al copilului

 

În România, vizitele la un cabinet stomatologic sunt asociate de cele mai multe ori cu scenarii negative și dureri insuportabile, dar toate acestea nefondate.

Responsabilitatea unui medic dentist este de a face pacientul să se simtă confortabil, chiar dacă uneori acest lucru este greu de realizat. De aceea, cel mai bun lucru este să ne obișnuim copiii de mici cu vizitele la cabinetul stomatologic.

Cu cât mai repede ne ducem copiii la dentist, cu atât mai ușor va fi pentru ei pe viitor să înțeleagă și să accepte această ramură medicală. Relația medic-copil trebuie să fie una strânsă, deoarece când sunt mici, sunt mult mai ușor de înspăimântat, iar aceasta poate duce la o frică permanentă, la sechele cu care va crește.

Sperietura nu ii face bine

Știm că mulți părinți își sperie copiii cu sintagme de genul ,,dacă nu ești cuminte primești injecție” sau ,,te duc la dentist”, însă acestea fac mai mult rău decât bine. Cu un copil speriat va fi foarte greu de lucrat, oricât de priceput ar fi medicul la abordarea celor mici.

Vorbiți despre asta cu cei mici

Este foarte important să îi facem pe cei mici să înțeleagă necesitatea vizitelor la stomatolog și, mai exact, să îi facem să înțeleagă din timp tot ce implică acest lucru.

Mai degrabă îi puteți speria cu niște cazuri de ,,așa nu”, arătându-le fotografii cu dinți cariați și spunându-le că așa ajung cei care nu au o igienă orală corectă.

Dentists with a patient during a dental intervention to girl. Dentist Concept
Dentists with a patient during a dental intervention to girl. Dentist Concept

Vizitele la stomatologie vor fi o plăcere.

Există mulți medici stomatologi care se ocupă exclusiv cu copiii. De regulă aceștia au un soi de ,,antrenament”, ceea ce îi face mult mai plăcuți în rândul lor. Dacă medicul este comunicativ, iar cel mic la fel, nu vor exista probleme majore în intervenții. După ce vor vedea scaunul care se poate mișca, ustensilele și aparaturile perforamente din cabinet, este posibil ca cei mici chiar să îndrăgească această meserie și cine știe, poate își vor dori chiar să o practice când vor crește.

De regulă, cei cu vârste de peste 5 ani sunt mai receptivi, deoarece încep să înțeleagă mai multe aspecte legate de stomatologie, iar medicul le poate explica mai bine.

Oferiți-le câte o recompensă ocazional

Un alt mod de a-i obișnui cu mersul la un cabinet stomatologic este acela de a le oferi câte o mică recompensă după fiecare control. Le puteți lua câte un mic ,,cadoaș” pe baza faptului că au fost cuminți și curajoși.

Cei de la Alverna Dental Studio oferă consultații și tratamente celor mici, în cea mai profesionistă manieră.

 

 

loading...
loading...