Când vine primăvara, te gândești deja la vacanțe, la concedii, la city-break-uri. Dar pe lângă alegerea destinațiilor de vacanță, a unităților de cazare, trebuie să te gândești și la bagajul pe care urmează să-l iei cu ține. Și în bagajul pe care îl vei purta cu ține, pe lângă elementele care țin de fashion, de tot felul de ținute, creme și parfumuri, înainte de a pleca în orice concediu, mai ales dacă vorbim de perioada mai mari de 5 zile, trebuie să ai informații despre orașul în care vei fi cazat și condițiile meteo pentru că e bine să ai cu ține o trusa medicală cu diverse medicamente, suplimente și produse pentru sănătatea ta.
În străînătate, atunci când vorbim de destinații exotice, e bine să pleci doar cu o asigurare medicală. Iar dacă vorbim de țări precum Thailanda, India sau Vietnam, împotriva febrei galbene este bine să fii vaccinat în funcție de regiunea pe care urmează să o vizitezi.
Dar înainte de a face un vaccin este bine să consulți un medic specialist și să faci și analizele medicale relevante pentru a depista dacă există risc de anumite boli cronice. Dar să ne întoarcem la bagaj. Ce să pui în el și de ce?
Trusa medicală – un obiect care nu trebuie uitat acasă
Când vorbim de o trusă medicală nu ne referim neapărat la o cutie, ci mai mult la un cumul de produse pe care trebuie să le transporți cu tine. Că le depozitezi într-un săculeț de hârtie, de pânză, că vorbim de o cutie de plastic sau de lemn, e irelevant ambalajul. Dar iată ce produse trebuie să conțină.
Pastile pentru rău de mișcare. Ai nevoie de ele mai ales dacă vei avea zboruri lungi, multe escale, dacă ai trasee de 6-8-10 ore de mers cu autocarul sau e vorba de o croazieră pe mare.
Pastile de digestie. În vacanțe, mai ales în cele exotice, ai tendința să încerci tot soiul de mâncăruri specifice. Vrei să gusti din toate, fără să ții cont că poate, stomacul tău nu e pregătit pentru asta. Deci fii pe faza, pentru că multe mâncăruri au ingrediente pe care nu le-ai mai încercat niciodată și poți sî faci ușor toxiinfecție alimentară sau indigestie, mai ales dacă vei călători în China, Thailanda sau India. Așa că e important să porți medicamente pentru digestie ușoară, care să combată crampele la stomac, diareea sau flatulența excesivă.
Medicamente de Raceală. Dacă urmează să ajungi undeva la munte, sau într-o țară nordică, e bine să ai la tine tantum verde forte ca să previi crizele de tuse. E important să ai la tine și doze de vitamine C dar și alte minerale și suplimente.
Medicamente pentru evitarea durerii. Când ești peste hotare și începe să te doară un dinte, nu mai poți nici să dormi, nici să mănânci, nici să te simți bine. Așa că ia în bagaj niște medicamente antiinflamatoare pe care să le folosești inclusiv la durerile de spate sau migrene.
Evită înțepăturile de insecte. Dacă urmează să ajungi într-o țară exotică, e important să folosești produse anti-insecte dar să cauți varianta exotic sau tropical pentru că soluțiile pe care le folosești în România de exemplu nu te vor ajuta. Mai ales dacă alegi Africa, India sau jungla Amazoniană. Ai grijă de tine și sănătatea ta și nu uita de trusa de medicamente.