Masajul picioarelor – 10 beneficii pentru sănătate

Masajul picioarelor reprezintă o procedură ce ajută la relaxarea și buna funcționare a organismului uman. Aproape 94% din totalul terminațiilor nervoase care corespund fiecărui organ al corpului sunt dispuse pe suprafața tălpilor, de aceea tehnicile speciale sunt adesea efectuate în scopul redobândirii stării de sănătate. Deși le solicităm foarte mult pe parcursul zilei, picioarele sunt cele mai neglijate zone ale corpului. Majoritatea oamenilor nu conștientizează importanța masării membrelor inferioare, de aceea vom prezenta în continuare câteva dintre beneficiile acestei proceduri.

1. Reduce tensiunea arterială

Creșterea presiunii sângelui poate conduce la apariția hipertensiunii, principala cauza a infarctului miocardic.Potrivit studiilor, stresul este unul dintre factorii ce contribuie la declanșarea hipertensiunii, iar câteva sesiuni de masaj efectuate la picioare săptămânal generează o stare de bine în tot corpul și determină scăderea presiunii sanguine.

2. Stimulează drenajul limfatic

Acumularea de limfă reprezintă cauza principală pentru care simțim greutate și durere în picioare. Sistemul limfatic are rolul de a drena excesul de lichide și resturi celulare, iar masarea picioarelor este indicată dacă acesta nu funcționează cum trebuie. Pentru a scăpa de durere și disconfort în cel mai plăcut mod, este indicat să folosești un aparat masaj picioare de la komoder.ro. Astfel, poți beneficia întotdeauna de confort la nivelul membrelor inferioare.

3. Întărește sistemul imunitar

Acest tip de masaj ajută la creșterea imunității și a rezistenței la boli datorită terminațiilor nervoase dispuse pe suprafața tălpilor. Folosit alături de alte tratamente medicamentoase și un stil de viață sănătos, masajul membrelor inferioare contribuie la întărirea sistemului imunitar.

4. Îmbunătățește circulația sângelui

Majoritatea oamenilor duc o viață sedentară, iar acest lucru afectează direct mușchii picioarelor și circulația sângelui, la fel ca și încălțămintea incomodă. Un masaj zilnic, de 15-20 de minute, relaxează membrele și îmbunătățește circulația periferică a sângelui. Mai mult, procedura este recomandată și persoanelor cu o circulație deficitară, întrucât susține contracțiile musculare și fluxul sanguin.

5. Contribuie la detoxifiere organismului

Masajul picioarelor ajută la eliminarea toxinelor, slăbire și eliminarea celulitei, mai ales dacă este utilizat împreună cu o dietă adecvată. Această tehnică susține regenerarea țesuturilor și are chiar efect anti-îmbătrânire, oferind pielii un aspect mai neted.

6. Combate depresia

Mai bine de 300 de milioane de persoane din întreaga lume se confruntă cu depresia, iar românii nu fac excepție. S-a dovedit că anumite puncte de pe membrele inferioare sunt utile pentru ameliorarea simptomelor depresiei și îmbunătățirea stării de spirit. Prin masarea picioarelor timp de 2-3 minute pe zi, pot fi ameliorate foarte ușor simptomele acestei boli.

7. Tratează durerile de cap

O modalitate excelentă de a scăpa de durerile de cap este prin efectuarea unui masaj la picioare. De altfel, migrenele și mușchii încordați reprezintă două dintre efectele frecvent întâlnite pe care le are stresul asupra organismului uman. Masajul clasic al picioarelor sau cel realizat cu ajutorul unui aparat profesional de pe komoder.ro contribuie la reducerea tensiunilor din corp și combaterea durerilor de cap.

8. Reduce durerile de spate

Nu e de mirare că durerile de spate au legătură cu membrele inferioare. Interiorul ambelor picioare poate fi cartografiat la nivelul coloanei vertebrale, prima vertebră fiind chiar sub degetul mare. Astfel, prin stimularea punctului corespunzător de pe picior poți scăpa de durerea de spate. În acest sens, aplică presiune profundă în zona respectivă, masează timp de 30-50 de secunde cu mișcări circulare, după care poți relaxa picioarele.

9. Diminuează edemul

Edemul sau umflarea picioarelor se formează ca urmare a acumulării de lichid și poate provoca dureri severe. Este frecvent întâlnit în timpul sarcinii, în special în ultimul trimestru. Masajul membrelor inferioare pentru 10-20 de minute în fiecare zi ajută la reducerea efectelor edemului, ajută corpul femeii însărcinate să-și revină mai repede după naștere și să obțină activitate metabolică normală.

10. Previne entorsele

Dacă în timpul unei sesiuni de alergare sau atunci când practici sportul preferat te confrunți cu diverse accidentări, masajul picioarelor te va ajuta să te recuperezi mai repede. Totodată, prin această procedură sunt întărite gleznele și gambele, astfel că pot fi prevenite accidentările viitoare.

Masajul picioarelor te ajută să-ți rezolvi anumite probleme de sănătate, dar să te și relaxezi după o zi lungă. Indiferent dacă ești o persoană activă sau una sedentară, este destul de probabil ca, la un moment dat, să apară senzație de greutate și durere în picioare. Câteva minute de masare zilnică nu reprezintă doar un răsfăț, ci sunt o adevărată necesitate pentru starea de bine a organismului tău.

loading...
loading...