Maria a murit la 39 de ani, după ce medicii au refuzat să o consulte. A ajuns la spital cu taxiul, vomita întruna, dar medicii i-au arătat ușa. Acum Maria e în sicriu, dar mama ei vrea să se afle totul! Dumnezeu să o odihnescă!

Maria Ciorogaru avea frumoasa vârstă de 39 de ani, pe 28 decembrie ea a plecat cu mama ei de acasă, însă la un moment dat s-au despărțit pentru foarte scurt timp.

„Ea trebuia sa mearga in Selimbar, eu in oras. La un moment dat m-a sunat sa imi spuna ca ii este foarte rau, ii vine sa vomite. Am luat un taxi si am ajuns la ea. De acolo am plecat la urgente, la spital. Pe drum taximetristul a oprit de cateva ori pentru ca vomita”, povesteste Paraschiva Ciorogaru, mama Mariei.

Cele două au ajuns la spitalul Militar, însă acolo au avut parte de același tratament, li s-a spus să aștepte, și ele au așteptat până când fata nici nu mai putea vorbi. Maria Ciorogaru a ajuns din nou la UPU, de aceasta dată cu ambulanța SMURD și în stare foarte gravă.

„Eu cand am ajuns la Urgenta pe ea o resuscitau deja. Dupa care a iesit cineva si mi-a dat bijuteriile si hainele taiate de pe ea. Au ajuns acolo si prietenii ei. Ne-au lasat pe toti inauntru sa o vedem. Brusc, toti vorbeau frumos. Atunci nu mai era lume, nu mai era aglomerat, erau paturi, atunci au putut sa ne lase inauntru”, se plânge mama Mariei, potrivit wowbiz.ro.

Iată care este justificarea medicilor de la UPU: „Am auzit și eu de acest caz și am stat de vorbă cu oamenii mei. Față de ce spune familia, ce spun cei de la UPU e total altceva. Noi nu trimitem pe nimeni la Militar, pentru că știm că acolo nu au dotările necesare. Într-adevăr în acele zile a fost foarte aglomerat, noi fiind singurul serviciu de urgență din județ. Dacă a plecat și-a asumat. Dacă i s-a spus să aștepte trebuia să fi rămas acolo, pentru că dacă o vedea cineva că se simte din ce în ce mai rău cu siguranță era băgată în cabinet și se intervenea, iar rezultatul poate ar fi fost altul. Dar dacă ea a plecat și noi nu am putut să îi observăm evoluția…și-a asumat plecarea. Pacienții care ajung la noi trebuie să înțeleagă că e aglomerat, iar dacă trebuie să aștepte, să o facă, iar dacă starea lor se înrăutățește sunt acolo, sunt văzuți de cineva…”, spune Constantin Roșca, medic-șef UPU Sibiu.

loading...
loading...