MAREA PROBLEMĂ A ROMÂNILOR

Oamenii au ieșit în stradă, revoltați de propunerile de modificare la legile justiției. Pentru a-și arăta solidaritatea față de manifestanți, au fost prezenți și lideri politici ai opoziției, precum Dacian Cioloș sau Raluca Turcan. Dar această prezență a celor doi politiceni a dat o notă cumva dubioasă mesajului transmis de cetățeni partidului aflat la putere. Mulți au înțeles că mitingurile de aseară au fost mitinguri ale opoziției, ceea ce nu este adevărat. Au fost mitinguri ale unor oameni sătui de minciună și de hoție, la adresa PSD-ului, dar nu au fost mitinguri pro-opoziție. Dacă opoziția din România ar fi organizat o astfel de manifestare, fiți convinși că nu s-ar fi strâns niciodată atâția oameni.

Și așa ajungem la titlul articolului, legat de marea problemă a românilor. În acest moment, cetățenii acestei țări au ajuns la o concluzie care este foarte îngrijorătoare, și anume lipsa unei alternative politice față de guvernarea PSD. Dacă ne gândim chiar la ultimele alegeri, vedem că PSD-ul a câștigat pentru că foarte mulți oameni nu au ieșit la vot, tocmai din cauza lipsei unei soluții alternative pe listele altor partide. Există multe comentarii pe rețelele de socializare care condamnă absenteismul la vot, dar adevărul este că oamenii s-au săturat să aleagă mereu dintre două rele pe cel mai mic.

Așa s-a întâmplat și la alegerile parțiale de ieri, la care PNL a câștigat la Deva nu pe baza unei oferte cu adevărat promițătoare pentru țară, venită din partea liberalilor, ci a unui vot de blam la adresa PSD-ului.Acesta a fost răspunsul cetățenilor, într-un oraș în care doar cu câteva zile în urmă Liviu Dragnea a fost huiduit cu ocazia unei vizite de lucru. Dacă mâine s-ar organiza alegeri, probabil PSD-ul ar pierde multe voturi, dar nu pentru că liderii opoziției ar prezenta foarte multă încredere, ci doar pentru că oamenii s-au săturat de actuala guvernare.

t1

Liderii PNL au anunțat cu mare entuziasm câștigarea alegerilor parțiale la Deva, dar domnul Ludovic Orban ar trebui să fie mai temperat, mai conștient că victoria nu se datorează neapărat ofertei candidatului PNL, ci mai curând votului anti-PSD al cetățenilor. Când nu ai alternative demne de încredere, este foarte greu să mergi, la fiecare patru ani, să votezi doar împotriva unui partid sau altuia. Asta se numește, în cadrul unei societăți civilizate, avansate, falimentul unei clase politice. Românii, după Revoluție, au fost mai mereu puși în fața unor astfel de situații. Ok, ies la mitinguri împotriva modificării legilor justiției, speră să scape de guvernarea PSD, dar dacă sunt întrebați pe cine ar vota în locul partidului aflat la putere, constată că nu prea au pe cine. Iar asta este chiar tragic pentru un popor, pentru o țară.

t2

Răspunsul cel mai des auzit la o astfel de întrebare este „votăm pe oricine, numai să scăpăm de ăștia”. Corupția a măcinat atât partidul aflat la putere, cât și partidele din opoziție. Toți politicienii sunt o apă și-un pământ, nimeni nu mai reprezintă o variantă demnă de încredere. Aceasta este marea problemă a românilor, lipsa unor lideri adevărați, politicieni care să facă ceva pentru această țară. Măcar acum, în al 100-lea ceas, până nu pleacă în afară toți oamenii capabili.

Cristian Huluban

loading...
loading...