Mamă a 6 copii umilită public pentru că nu a vrut să dea bani la fondul clasei

Sursa Foto: a1.ro

Deși statul oferă rechizite gratuite, prin lege, tuturor elevilor de la clasa zero și , în teorie, pune la dispoziția elevilor toate cele necesare studiului, practici precum fondul clasei sunt încă actuale. Un caz din Constanța demonstrează că societatea românească nu este încă pregătită să adopte valori mai puțin superficiale și să pună capăt practicilor de acest fel.

Cazul care a revoltat comunitatea din Constanța a avut loc la Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea”. Pentru că situația materială nu îi permite să dea bani pentru imprimantă, laptop, casetofon sau perne pentru scaune, o mamă a fost umilită de către ceilalți părinți din clasă. Mamă a 6 copii, femeia le-a prezentat celorlalți părinți situația din cauza căreia nu poate plăti. Femeia are 6 copii la școală și nu își permite asemenea cheltuieli. Gestul ei a fost considerat revoltător de către anumiți părinți din clasă, fiind interpretat ca o eschivare de la îndatoririle de mamă. Prima măsură luată fost să o excludă pe mămică de pe grupul de whats-app al clasei, deşi acesta este canalul de comunicare unde se discută lucruri ce ţin de actul educaţional şi nu doar despre bani.

„Persoana care nu a vrut să plătească perna şi nimic altceva, nu are rost să participe la discuţii. Am eliminat-o. Mi-a spus că ea nu dă bani la fondul clasei pentru că este ilegal. Da, nu are temei legal, dar ca să nu vă cer câte 1 leu, 2,3 am consimţit să strângem o sumă de 50 lei fiecare din care să se cumpere ce va mai fi nevoie. Oricum, facturi şi tot ce s-a cumpărat, am dovada. Perna care nu a plătit-o P. o vor plăti toţi copiii sau doamna. Nu i-am cerut doamnei, cu toate că dânsa aşa a dorit, ci am luat-o din fond. Sunt 25 de copii, dar această doamnă P. nu vrea să contribuie cu niciun ban”,a fost mesajul halucinant al mamei care administrează grupul.

O altă mamă se alătură, la fel de revoltată de neruşinarea părintelui care refuză să plătească cei 300 lei : „Da, e destul de neplăcut, mai ales că perna costă cât un pachet de ţigări, iar restul s-au cerut pentru manuale în mare parte. Este doar rea-voinţă”, a concluzionat mămica.

Ceea ce au omis părinții revoltați este faptul că strângerea de bani pentru așa numitul fond al clasei este o acțiune la care părinții pot opta, însă nici o persoană nu poate fi constransă să plătească. Totodată, Ministerul Educației pune la dispoziția elevilor toate manualele școlare necesare.

Din fericire, doi părinţi pentru care principiile şi valorile sunt mai presus de bani, au luat apărarea mămicii puse la zid: „Nu este rea-voinţă. Are şase copii la şcoală şi poate nu are bani”.

Sursă: cugetliber.ro

loading...
loading...