Lucrezi de acasa in perioada urmatoare? Iata cum te poti pregati pentru asta

Daca esti nevoit sa lucrezi in perioada urmatoare de acasa, trebuie sa iti faci un mic plan de bataie, pentru ca decorul iti poate fura imediat cheful de lucru, iar productivitatea ta poate avea de suferit. Sa lucrezi remote sau sa fii freelancer este un lucru minunat, atat timp cat iti pastrezi calmul, concentrarea si dorinta de a duce la bun sfarsit task-urile pe care le ai. Nu uita ca esti in continuare angajat in cadrul unei comanii sau in cadrul unui proiect, doar decorul s-a schimbat. In bine, zicem noi, de aceea iti aratam astazi ce trebuie sa schimbi in modul de lucru, atunci cand lucrezi de acasa:

Programul

Mare atentie la cum iti planifici o zi! Sa lucrezi de acasa nu este chiar atat de usor precum pare, in cazul in care te opresti din ce faci din 2 in 2 minute, doar pentru ca esti…acasa. Este foarte important sa fii foarte disciplinat in aceasta privinta si sa tratezi totul cu o mare seriozitate. Nu iti lua pauze mai multe decat ai lua la birou si incearca sa te trezesti mereu la aceeasi ora. Sa lucrezi de acasa nu inseamna ca esti in vacanta. Task-urile tot trebuie facute, tu tot trebuie sa raspunzi la mail sau la telefoane, ori de cate ori un coleg are ceva important sa iti comunice.

Spatiul de lucru

Sa nu faci greseala sa lucrezi din pat, pentru ca acel loc intim te va impinge mai mult spre somn, decat spre o zi plina de activitati duse la bun sfarsit. Cel mai recomandat este sa stai la o masa, pe un scaun de birou confortabil, intr-o pozitie cat se poate de buna pentru coloana. Nu pune capul pe birou, nu te intinde pe pat, nu lucra in alta parte decat la masa de lucru. Orice ai face, trebuie sa pastrezi o oarecare atmosfera de birou, chiar si in intimitatea caminului tau. Astfel, productivitatea si randamentul au numai de castigat, iar sefii vor fi extrem de multumiti de modul in care rezolvi lucrurile, chiar si de acasa.

Mancarea

Chiar daca esti tentat sa iti faci o omleta, sau sa te duci pana la magazin pentru ca ti s-a facut pofta de niste paste, sa nu faci asta. Inca o data, nu esti in weekend, ci in mijlocul unei zile pline de activitati. Asigura-te ca ai tot ce iti trebuie din timp, de la paine la apa si de la condimente la dulciuri. Daca vrei, poti comanda ceva, sau poti face o mica pauza pentru a merge pana la magazin, insa nu mai mare decat ai face in mod normal, intr-o zi obisnuita la birou. Hidratarea este extrem de importanta, de aceea fii sigur ca ai apa cu tine.

Daca nu ai inca un scaun de birou, poti comanda scaune online intr-o multime de forme si culori, exact pe gustul tau. Important este ca atunci cand lucrezi de acasa sa o faci de la birou, nu in pat si sa fii extrem de responsabil. Timpul are aceeasi valoare, chiar daca lucrezi remote, iar mancarea nu trebuie sa iti ocupe foarte mult din timp. Asigura-te ca ai deja ce iti trebuie in frigider si ca nu pierzi prea mult timp gatind. O conexiune buna la net, telefonul incarcat, chef de munca si gata! Poti incepe ziua de lucru chiar din confortul casei tale. Mult succes!

loading...
loading...