Laser – reducerea țesutului adipos. Ce presupune această intervenție?

Una dintre cele mai solicitate proceduri de chirurgie estetică este lipoaspirația cu laser. Intervenția permite eliminarea grăsimii care nu poate să dispară numai prin dietă și sport, oferind astfel pacientei o siluetă nouă, tonifiată, suplă și atractivă. Intervenția se realizează cu o tehnologie de ultimă oră, astfel încât recuperarea este rapidă, iar riscurile minime. 

În plus, grăsimea îndepărtată din acele zone nu se va mai reface, dacă sunt respectate recomandările medicului privind adoptarea unui stil de viață sănătos. Dacă și tu ai în vedere o procedură de remodelare corporală, laserul poate fi o soluție eficientă și accesibilă. Iată ce presupune această procedură și ce zone poate să trateze.

Zonele care pot fi tratate prin lipoaspirație

Lipoaspirația cu laser poate să elimine grăsimea persistentă și să reducă celulita din mai multe zone ale corpului. În acest fel, poți obține o siluetă mai suplă și o piele mai fermă, tonifiată. Procedura poate fi folosită pentru a trata cu succes următoarele zone:

  • Gușa (bărbia dublă)
  • Abdomenul (vei obține o talie suplă)
  • Coapsele
  • „Aripioarele” (partea superioară a  coapselor și feselor)
  • Gambele
  • Brațele.

Practic, prin această intervenție se poate obține o remodelare corporală completă. 

Ce presupune intervenția?

Operația se realizează cu anestezie locală sau generală, dacă procedura va fi realizată pentru a trata mai multe zone. Inciziile necesare sunt foarte mici, de numai 2-4 mm, astfel încât nu vor rămâne cicatrice vizibile. În plus, grăsimea astfel eliminată poate fi folosită pentru lipofilling, dacă îți dorești și această procedură.

Recuperarea este foarte rapidă, iar vânătăile și edemul vor dispărea complet după cel mult 7 zile. Nu este necesar să stai internată în clinică, mai ales dacă ai avut anestezie locală. În cazul în care a fost nevoie de o anestezie generală, recuperarea ar putea să dureze aproximativ 7 zile, însă durerea dispare după primele 3 zile.

Rezultatele unei lipoaspirații cu laser se observă imediat și sunt de durată. În clinicile în care este folosit un echipament de ultimă generație, recuperarea este și mai rapidă, iar rezultatele mai bune, pentru că vasele de sânge sunt cauterizate automat în timpul procedurii, astfel încât se reduce sângerarea, durerea, iar vânătăile rezultate vor fi mai puțin vizibile.

Aparatele moderne de lipoaspirație permit o îndepărtare mai profundă și mai ușoară a stratului de grăsime, fără ca țesuturile din jur să fie afectate. Laserul este folosit la intensitate mică, pentru a reduce riscul de arsuri, astfel încât procedură este foarte puțin traumatică. Energia separă foarte bine pielea de țesutul adipos, pentru a elimina inclusiv celulita și pentru a stimula formarea de colagen, care conferă fermitate pielii.

Mai mult decât atât, lipoaspirația cu laser este o procedură estetică eficientă și pentru reducerea excesului de piele, o problemă întâlnită în rândul persoanelor care au slăbit un număr mai mare de kilograme. Această procedură poartă denumirea de „skin tightening”. 

Prin urmare, lipoaspirația cu laser este o metodă modernă de îndepărtare a grăsimii nedorite și remodelare corporală. Procedura este eficientă, sigură și cu rezultate de durată, dacă este realizată într-o clinică de specialitate, unde există echipamente moderne și personal calificat, cu experiență în acest domeniu.

 

loading...
loading...