„Larisa”, cel mai cutremurător caz de pedofilie din România, terminat cu trei morți. Cu inima frântă, tatăl copilei și-a luat zilele după ce făptașul a fost eliberat…

Cazul polițistului pedofil care și-a bătut joc de doi frați nu este singular în România. Vă reamintim că Eugen Stan a fost căutat timp de trei zile de aproape 300 de polițiști, după ce a abuzat doi frați într-un lift, însă ironia face ca monstrul să fie el însuși un om al legii. Însă tragediile de acest fel nu sunt deloc rare: raportul Rețelelor de Medicină Legală pe anul 2017 indică o creștere fără precedent a numărului de expertize în cauzele de alienare parentală, abuz asupra minorilor și pedofilie.

Având în vedere că din totalul de circa 20.000 de constatări, expertize și reexpertize medico-legale, doi la sută sunt legate de cazuri de agresiune sexuală, o mare pondere fiind cele de pedofilie, putem concluziona că cifrele sunt îngrijorătoare. Din totalul de 2.000 de agresiuni, cel puțin un sfert au fost îndreptate asupra minorilor, potrivit a1.ro.

Cel mai cumplit caz de pedofilie din România este cel al „Larisei”, o fetiță batjocorită și ucisă de un vecin, însă situația este cu atât mai tragică cu cât ucigașul și violatorul a fost iertat de 2 ori de lege! Vinovatul a fost eliberat după numai 9 ani de la comiterea faptei.

Tatăl copilei, revoltat și cu sufletul frânt din cauza a ceea ce s-a întâmplat cu fetița lui, și-a luat zilele. Larisa Chelaru a dispărut de acasă pe 18 octombrie 2005, și a fost descoperită două luni mai târziu.

l1

Se poate spune că ancheta a produs mai multe victime decât criminalul, Robert Ciobanu, pedofilul care a batjocorit și a ucis apoi copila, fiica unor vecini de bloc. Un prim suspect, Cornel Rusu, al cărui nume a fost oferit pe surse de către poliţişti, s-a omorât după ce a aflat de la televizor că este bănuit de uciderea Larisei Chelaru. După eliberarea criminalului real, la nouă ani de la săvârșirea faptei, și tatăl Larisei se sinucide, cu inima îndurerată că fetița lui a avut parte de un sfârșit cutremurător, potrivit a1.ro.

Sursa: a1.ro

CITEȘTE ȘI:

Maria a murit la 39 de ani, după ce medicii au refuzat să o consulte. A ajuns la spital cu taxiul, vomita întruna, dar medicii i-au arătat ușa. Acum Maria e în sicriu, dar mama ei vrea să se afle totul! Dumnezeu să o odihnescă!

Maria Ciorogaru avea frumoasa vârstă de 39 de ani, pe 28 decembrie ea a plecat cu mama ei de acasă, însă la un moment dat s-au despărțit pentru foarte scurt timp.

„Ea trebuia sa mearga in Selimbar, eu in oras. La un moment dat m-a sunat sa imi spuna ca ii este foarte rau, ii vine sa vomite. Am luat un taxi si am ajuns la ea. De acolo am plecat la urgente, la spital. Pe drum taximetristul a oprit de cateva ori pentru ca vomita”, povesteste Paraschiva Ciorogaru, mama Mariei.

Cele două au ajuns la spitalul Militar, însă acolo au avut parte de același tratament, li s-a spus să aștepte, și ele au așteptat până când fata nici nu mai putea vorbi. Maria Ciorogaru a ajuns din nou la UPU, de aceasta dată cu ambulanța SMURD și în stare foarte gravă.

„Eu cand am ajuns la Urgenta pe ea o resuscitau deja. Dupa care a iesit cineva si mi-a dat bijuteriile si hainele taiate de pe ea. Au ajuns acolo si prietenii ei. Ne-au lasat pe toti inauntru sa o vedem. Brusc, toti vorbeau frumos. Atunci nu mai era lume, nu mai era aglomerat, erau paturi, atunci au putut sa ne lase inauntru”, se plânge mama Mariei, potrivit wowbiz.ro.

Iată care este justificarea medicilor de la UPU: „Am auzit și eu de acest caz și am stat de vorbă cu oamenii mei. Față de ce spune familia, ce spun cei de la UPU e total altceva. Noi nu trimitem pe nimeni la Militar, pentru că știm că acolo nu au dotările necesare. Într-adevăr în acele zile a fost foarte aglomerat, noi fiind singurul serviciu de urgență din județ. Dacă a plecat și-a asumat. Dacă i s-a spus să aștepte trebuia să fi rămas acolo, pentru că dacă o vedea cineva că se simte din ce în ce mai rău cu siguranță era băgată în cabinet și se intervenea, iar rezultatul poate ar fi fost altul. Dar dacă ea a plecat și noi nu am putut să îi observăm evoluția…și-a asumat plecarea. Pacienții care ajung la noi trebuie să înțeleagă că e aglomerat, iar dacă trebuie să aștepte, să o facă, iar dacă starea lor se înrăutățește sunt acolo, sunt văzuți de cineva…”, spune Constantin Roșca, medic-șef UPU Sibiu.

loading...
loading...