Lansarea unui magazin online și dezvoltarea unui business în comerțul electronic implică numeroase decizii și multă muncă. Prin urmare, este esențial să fii informat încă de la început, pentru ca procesul să fie unul cât mai lipsit de obstacole. În acest articol îți prezentăm câteva aspecte de care este bine să ții cont.
1. Alege un nume relevant și atractiv
Numele pe care îl vei folosi pentru domeniu site-ului și pentru brand e extrem de important. Este de preferat să optezi pentru un nume relevant și atrăgător; ideal ar fi un nume scurt, simplu de scris și de citit. De asemenea, încearcă să găsești un nume unic, ce se scrie la fel cum se citește. În acest fel, vei evita ca vizitatorii să ajungă pe alte site-uri încercând să intre în magazinul tău virtual.
Când ai câteva idei de nume, verifică să nu fie deja luate de alte firme și caută pe Google numele respective pentru a vedea ce rezultate sunt afișate de motoarele de căutare. Asigură-te că domeniul este disponibil și că nu vei fi nevoit să concurezi cu site-uri mari.
2. Achiziționează domeniul web
După ce ai găsit un nume pe care-l poți folosi, următorul pas este de a cumpăra domeniul web pentru magazinul tău online. Este recomandat să găsești un furnizor ce-ți permite să plătești din start găzduirea pe o perioada mai lungă de timp (câțiva ani), pentru a nu sta cu grijă că-ți expiră domeniul în fiecare an. Domeniul ideal nu conține semne neobișnuite, precum minusurile sau steluțele, este scurt și reprezintă bine afacerea.
3. Apelează la o companie ce oferă soluții moderne de comerț online
Când te apuci de crearea site-ului tău de e-commerce, această activitate ți se poate părea consumatoare de timp și copleșitoare. Însă cel mai probabil, acest lucru se datorează faptului că trebuie să încarci periodic produse în site, iar asta presupune multe ore de muncă. În plus, operațiuni precum retargetarea utilizatorilor ce au abandonat una sau mai multe achiziții pot decurge cu dificultăți. Pe lângă toate astea, te poți lovi deseori de problema integrărilor diferitelor aplicații, cum sunt cele de contabilitate sau plăți online.
Din fericire, însă, poți scăpa de aceste probleme prin colaborarea cu o companie ce oferă soluții moderne de ecommerce. Astfel, procesele vor fi automatizate, comunicarea se va îmbunătăți, te vei poziționa strategic, îți vei crește credibilitatea brandului și competitivitatea, toate acestea având ca rezultat creșterea vânzărilor.
Ia în considerare aceste 3 aspecte pentru ca procesul de deschidere a magazinului online să fie unul simplu și rapid.