Ionela Alina Geonea, candidat independent Camera Deputaților: “Depinde doar de noi să (re)venim la normalitate” (P)

Mai sunt 4 zile până la momentul adevărului. Momentul în care românii vor alege cum să fie reprezentați. Și, de “Cine”. Dar, și “Cum”. Dinozaurii politici și-au încropit liste de parlamentari (senatori și deputați) promovând iluzia unei schimbări. O iluzie. În afară de cei compromiși total, de cei prăfuiți major care nu s-au mai regăsit pe listele de parlamentari. Cu toate acestea, prăfuiții sau compromișii total nu au fost ejectați din viața politică. Nici vorbă. Au primit câte o sinecură. Și, exemplele sunt multe (Curtea de Conturi, Consiliul Legislativ, ANRE, ANCOM etc.). Și, de la unii, dar și de la alții. FIecare partid politic și-a negociat  ceva pentru oamenii fideli de partid.

Este o dovadă de impostură. Dar, și de cinism. Și, multă minciună. Practic, ei – impostorii – vând iluzia schimbării, a unui nou început. În realitate, nimic nu se schimbă, totul se transformă. Impostorii au devenit…iluzioniști. Însă, niște iluzioniști…ieftini.

Dar, nu despre ei vreau să vorbesc. De ce? Pentru că, din punctul meu de vedere, EI reprezintă trecutul. Un trecut trist și urât mirositor de care – cu sau fără voia lor – trebuie să ne despărțim. Sau, de fapt, avem șansa de a ne despărți. Pe 6 decembrie putem să le spunem “Adio!”. Și, nu “La revedere!”.

Pe 6 decembrie avem posibilitatea de a-i trimite acasă. Și, nu trebuie să le plângem de milă. Au avut ei grijă să aibă tot ce le trebuie. Bă chiar mai mult decât orice român.

Deci, de ce să votezi Ionela Alina Geonea?

Primul și cel mai important argument este că EU, Ionela Alina Geonea, sunt independentă. Independentă pe bune. Deci, nu am nicio sfoară pe care unii sau alții dintre păpușari să o acționeze discret sau foarte evident. Faptul că sunt independentă este un atu, dar și un punct slab.

Este un atu pentru că singurii în fața cărora voi da socoteală sunteți dvs. cei care ați ales să puneți ștampila pe poziția 36 a buletinului de vot pentru Camera Deputaților.

Este un punct slab pentru că neavând în spate un partid politic va trebui să depun un efort considerabil pentru ca proiectele pe care doresc să le promovez să devină realitate.

Mulți dintre prietenii mei fizici și virtuali mi-au transmis faptul că nu voi putea să implementez niciun proiect. Fals! Dacă impostorii care, probabil, se vor strecura în Parlamentul României nu vor înțelege să susțină lucruri de bun simț, atunci voi apela la inițiativa cetățenească. Pe scurt, strâng semnături și depun un proiect de lege. Deci, cu muncă și implicare, se poate!

Al doilea argument este că vin din mediul privat și nu am fost abonată la bani publici. De fapt, simt o mare dezamăgire în ceea ce îi privește pe oamenii de afaceri sau pe demnitarii statului român care înțeleg că singura lor menire este să “atenteze” la bunul statului. Este inadminisibil.

Faptul că ești demnitar, înseamnă că ai obligația de a administra patrimoniul Statului cu condiția ca, la finalul mandatului, să îl lași măcar în stadiul în care l-ai preluat. Asta dacă ești incompetent. Însă, dacă ești competent și nu ești impostor, atunci ai obligația de a-l preda într-o condiție mai bună.

Al treilea argument este că îmi doresc să trăiesc, cu adevărat, într-o Românie normală. Am auzit de proiecte prezidențiale “România normală” și chiar “România educată”. În “România educată” școlile stau închise și se deschid doar pentru…alegeri. În “România normală” la putere se află…impostura și dublul limbaj. Deci, doar am auzit de proiecte de țară. Însă, din păcate, nu s-a schimbat nimic. Poate doar retorica politică.

Îmi doresc ca în România să existe normalitate. Și, în ceea ce privește relațiile interpersonale, dar și în ceea ce privește rolul fiecărei instituții în parte.

Îmi doresc ca Parlamentul României  chiar să fie normal. Să nu existe parlamentari impostori și cinici.

Îmi doresc ca Parlamentul României să facă trecerea de la “totul se tranzacționează și are un preț” la “arena în care se dezbat legi pentru toți cetățenii”, de la “aleșii neamului” la “în slujba neamului”.

Lista poate continua. Însă, cred, cu tărie, că cele 3 argumente sunt suficiente pentru orice român ca să îmi acorde încrederea de a dezvolta un parteneriat. Un parteneriat în care eu, Ionela Alina Geonea, mă oblig:

  • să aduc normalitatea în Parlamentul României
  • mă oblig să elimin imunitățile parlamentare
  • mă oblig să elimin subvențiile acordate partidelor politice.

Evident, cu VOTUL și IMPLICAREA dvs.

Eu, Ionela Alina Geonea, promit doar normalitate. Impostorii promit soluții magice.

Mă întreb dacă tot au aceste soluții magice de ce oare nu le-au pus în aplicare până acum? În fond, ei, de peste 30 de ani, au tot deținut diverse funcții politice. De fiecare dată, nu au făcut nimic. Însă, au promis că vor face în mandatul următor. Și acum fac la fel.

Pe scurt, eu, Ionela Alina Geonea, candidat independent, poziția 36 pe buletinul de vot la Camera Deputaților, vă promit că, împreună și implicați, vom aduce normalitatea. Normalitate în Parlamentul României, dar și în societatea românească.

Depinde doar de noi să (re)venim la normalitate.

loading...
loading...