Incredibil! Aceasta este Dacia Student, mașina pe care Dacia a produs-o special pentru studenți! E superbă, uite cum arată. E o adevărată operă de artă, doar pentru studenți!

Dacia Student a fost proiectată în perioada Comunistă pentru tinerii care plecau de la casă părintească la facultate. Aceasta era o mașină mică, precară, care, însă, avea cheltuieli de întreținere reduse, perfectă pentru viața de student.

Dacia Student 650 este un prototip de mic litraj cu un motor de 650cmc, cu doi cilindrii, viteză maximă de 110km/h. Desigur, proiectul celor de la Dacia nu s-a materializat într-o maşină produsă în serie, dar, nu-i aşa, intenţia este cea care ar trebui să conteze. Studenții din ziua de azi ar felicita și ei o astfel de inițiativă ieftină și practică.

De fapt, Dacia Student 650 s-a inspirat de la Dacia 500 Lăstun, care este un autoturism românesc de mici dimensiuni, fabricat între anii 1988 și 1991 la Timișoara. Denumirea acestuia provine de la numele păsării „lăstun”, potrivit realitatea.net.

Iată cum arăta Dacia Student:

s1

s2

s3

s4

Pentru cei interesați de situația actuală, iată cum se fabrică o mașină într-o fabrică Dacia în zilele noastre:

CITEȘTE ȘI:

S-a aflat tot adevărul despre copilul Elenei Udrea! Anunțul a fost făcut chiar de ea, direct din Costa Rica! Ce se va întâmpla cu sarcina politicianei?

Elena Udrea a decis că a venit vremea să dezvăluie când va sosi pe lume fiica sa și a iubitului ei, Adrian Alexandrov. Aceasta a intrat în direct prin telefon, din Costa Rica, în cadrul unei emisiuni televizate, și a făcut noi declarații despre sarcină.

„Conform calculele făcute de medicul meu, fetița se va naște undeva după 23 octombrie. Va fi în zodia Scorpionului. 
Primele trei luni au fost grele… Am și pierdut unul dintre copii după prima lună. Mi-am spus că așa a dat Dumnezeu…

Acum sunt bine, pot să fac mișcare, pot să și mănânc ceea ce vreau. Acum sunt mult mai bine și cred că așa va fi și de acum încolo”, a declarat Elena Udrea.

În plus, politiciana a mai mărturisit și că, de ziua ei de nume, s-a simțit foarte singură:

„Este prima onomastică pe care o sărbătoresc departe de țară. Nu îmi doream lucrurile astea, dar s-a întâmplat. Nu am prietenii aici, nimic nu e ca acasă. Încerc să supraviețuiesc acestui moment, acestui episod…Să sperăm că următoarea aniversare, de Mihail Și Gavril, o petrec acasă, alături de familie.

Eu nu sunt făcută să trăiesc în altă țară. Eu sunt făcută să trăiesc în țara mea, în România. Nu am apucat să sărbătoresc. De dimineață am fost la ora de mișcare pentru că încerc să fac mișcare, chiar dacă sunt însărcinată… Neavând aici aproape pe nimeni, nu este neapărat o sărbătoare”, a mai spus ea.

loading...
loading...