Încă o nenorocire la Iași. Trei frați s-au sinucis, ultimul și-a pus capăt zilelor noaptea trecută, avea 17 ani! Ce se întâmplase în familia lor în ultimii 10 ani e înfiorător, polițiștii sunt în stare de șoc!

O familie din județul Iași a trecut printr-un șir de evenimente macabre. Trei frați au ajuns să își pună capăt zilelor, cel care și-a luat ultimul viața avea doar 17 ani și fusese dat într-un centru de plasament, dar și la o școală cu nevoi speciale. Totuși, de câteva luni, tatăl îl lua acasă pentru a-l îngriji. Apropiații familiei spun că tânărul mai încercase asta și în trecut dar atunci fusese salvat la timp.

Adolescentul era cel mai mic copil al unei familii cu 13 copii. Trei dintre frații său au murit la doar câteva luni după naștere, iar în urmă cu 10 ani a murit și mama lor. Apoi, tragediile s-au ținut lanț. La doi ani distanţă, unul dintre fraţi, în vârstă de 20 de ani, şi-a luat zilele. Anul trecut în primăvară, un alt frate, de 30 de ani, şi-a curmat viaţa. Şi el s-a gândit s-a asta, dar de fiecare dată a fost oprit, potrivit digi24.ro.

„De când a murit mama lui era bolnav. Nu s-a mai dus la școală, a abandonat școala. (Reporter: A mai încercat să se sinucidă?) Da! Da! L-am văzut la spitalul de copii”, spune o rudă a familiei. În 2015, băiatul fusese luat în plasament, pe atunci avea 15 ani, asta pentru a putea urma cursurile unei școli speciale, însă după 2 ani tatăl și un frate mai mare l-au luat acasă.

„A mai avut unele tulburări de comportament, dar a fost consiliat de către psihologi şi şi-a îmbunătăţit comportamentul. Reintegrarea se face la cererea părinţilor şi asistenţii sociali verifică condiţiile de trai de la domiciliu şi, în măsura în care se îndeplinesc aceste condiţii, copilul este reintegrat”, spune Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

„Era, în aparenţă un copil excepţional, din punctul meu de vedere, ca om. Era un copil absolut capabil să se integreze social şi să profeseseze, să facă o meserie, fără nici un fel de probleme”, spune Violeta Râmbu, asistent social.

Acest tânăr excepțional s-a săturat însă de greutăți, și a decis să își încheie socotelile cu viața. Câţiva tineri care se plimbau în zonă au auzit un zgomot în pădure (pădurea Cetățuia). Când s-au dus să vadă ce se întâmplă au avut parte de un şoc. Au cerut ajutor imediat, potrivit digi24.ro.

„Pacientul era într-un loc greu accesibil, peste zece metri. Și a fost dificil de dat jos de acolo. A intervenit echipajul cu medic de terapie intensivă. Din păcate însă nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, spune dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean „Sf. Spiridon”, conform aceleiași surse.

În prezent autoritățile încearcă să afle motivul sinuciderii.

Sursa: digi24.ro

loading...
loading...