Implanturi dentare asistate laser în clinica Life Dental Spa!

Una dintre cele mai întâlnite manopere stomatologice în ziua de astăzi este inserarea implanturilor dentare. Această procedură se adresează pacienților care au suferit extracții dentare unice sau multiple, fiind soluția cea mai potrivită pentru obținerea zâmbetului perfect. 

Clinica stomatologică Life Dental Spa este situată în centrul capitalei, fiind dotată cu ultima tehnologie modernă în ceea ce privește medicina dentară – laserul stomatologic. Laserul dentar promite efectuarea de manopere medicale minim-invazive care stimulează regenerarea și minimizează apariția complicațiilor! 

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este asemeni unei rădăcini artificiale, acesta înlocuind dintele extras de la nivelul arcadei dentare. Implantul dentar are posibilitatea de a i se atașa un bont protetic peste care va fi inserată coroana dentară, astfel încât pacientul să își redobândească aspectul estetic și funcționalitatea. 

Care sunt pașii de urmat atunci când există opțiunea unui implant dentar?

Clinica stomatologică Life Dental Spa dispune de o echipă de medici specialiști foarte bine pregătiți în domeniul medical pentru a asigura cele mai bune tratamente din punct de vedere calitativ!

Echipa de #LifeDentisti, îndrumată de către medicul fondator al clinicii, dr. Cristina Obreja, pune mare accent pe comunicarea medic-pacient, astfel încât pacienții să fie foarte bine informați cu privire la toate manoperele ce urmează a fi realizate. 

În acest sens, este esențial ca pacienții să cunoască faptul că, înainte de ședința propriu-zisă de inserare a implantului, sunt necesare următoarele: 

 • O consultație la cabinetul stomatologic din București, în cadrul căreia medicul specialist în implantologie poate evalua statusul oral 
 • Efectuarea unui set complet de analize și a unui CT (computer tomograf) pentru a observa calitatea și cantitatea de os alveolar de la nivelul edentației, locul în care urmează să fie inserat implantul 
 • Realizarea unui pachet complet de igienizare profesională, ce cuprinde un detartraj cu ultrasunete, un periaj profesional și o procedură de Air-Flow pentru a asigura o curățare în profunzime care să elimine riscul de infecție 
 • Tratarea altor afecțiuni prezente în cavitatea orală (precum gingivită sau carii dentare) care ar putea perturba procedura de inserare a implantului dentar 

După inserarea implantului, pacientul va trebui să aștepte o perioadă de câteva luni până la atașarea coroanei dentare – perioadă de osteointegrare. Aceasta variază de la 3 până la 6 luni și este esențială pentru crearea unei legături între osul alveolar și implant. 

Ce pacienți pot opta pentru un implant dentar?

#LifeDentist-ii sunt foarte preocupați să prevină afectiunile dentare, motiv pentru care intervențiile chirurgicale sunt pe cât posibil evitate, atunci când există posibilitatea unui tratament conservativ al dintelui respectiv

Cu toate acestea, atunci când situația o impune și un dinte nu mai poate fi salvat, medicii specialiști Life Dental Spa recomandă extracțiile dentare asistate laser și inserarea implanturilor dentare cu ajutorul laserului. 

Implantul dentar este recomandat în următoarele situații: 

 • Pentru susținerea lucrărilor protetice mobile, ca stâlp de susținere

 

 • În cadrul tratamentelor protetice cu punți dentare fixe atașate pe implant 

 

 • Înlocuirea unui dinte lipsă (sau a mai multor dinți) de pe arcadă

5 motive pentru a alege implanturile dentare asistate laser 

Laserul dentar este opțiunea cea mai potrivită pentru manoperele chirurgicale de insertie a implanturilor, datorită multiplelor avantaje pe care le oferă:

  • Este minim-invaziv, acționând doar atât cât este necesar
  • Limitează hemoragia și asigură vizibilitate medicului în timpul procedurii 
  • Stimulează regenerarea la nivel local, asigurând o refacere mult mai rapidă 
  • Are efect de sterilizare a țesuturilor, astfel încât scade riscul complicațiilor și a infecțiilor 

 

 • Poate fi folosit atât pe țesuturile moi (gingie) cât și pe cele dure (os alveolar). 

 

Alege clinica stomatologică Life Dental Spa și bucură-te de procedurile moderne de inserare a implanturilor cu ajutorul laserului stomatologic!

loading...
loading...