Igienizarea dentara profesionala – prevenție și recomandări

Clinicile stomatologice Life Dental Spa dispun de echipe de medici profesioniști #lLifeDentisti pregătiți la cel mai înalt nivel profesional, pentru a putea veni în sprijinul pacienților cu diferite afecțiuni dentare.

Prevenția dentară – un principiu holistic 

Clinicile Life Dental Spa din București sunt adeptele stomatologiei holistice si minim invazive, întreaga echipă de #LifeDentist-i fiind inspirată cu succes de către dr. Cristina Obreja, medic fondator Life Dental Spa.. 

Stomatologia holistică practicată în Life Dental Spa se poate rezuma prin motto-ul „Life Dental Spa tratează OAMENI, nu doar DINȚI!”. Cu alte cuvinte, #LifeDentistii au drept scop nu doar oferirea unor tratamente complete, minim invazive și NEDUREROASE, ci și educarea pacienților cu privire la menținerea sănătății orale. 

Igienizarea profesională în Life Dental Spa 

Este deosebit de important ca pacienții să respecte vizitele periodice la cabinetul stomatologic din București, pentru ca #LifeDentist-ul să poată evalua statusul sănătății orale. 

Astfel, într-o singură ședință, #LifeDentist-ul poate observa diferite afecțiuni aflate într-o stare incipientă (gingivită, carii dentare) și poate realiza o igienizare dentară profesională. 

Igienizarea dentară profesională cuprinde trei manopere diferite realizate într-o singură vizită la clinică. Aceasta are drept scop curățarea în profunzime a depozitelor depuse pe suprafața dinților, indiferent că este placă microbiană sau tartru dentar. 

Igienizarea dentară profesională presupune:

 

  • Realizarea unui detartraj cu ultrasunete

 

Detartrajul cu ultrasunete este realizat cu ajutorul unui instrument special care are capacitatea de a sparge depozitele de tartru dentar (piatră dentară) depuse pe suprafața dinților. 

Tartrul dentar este, de fapt, un depozit mineralizat format din resturi alimentare și bacterii. Odată format, tartrul dentar nu mai poate fi curățat decât cu ajutorul medicului specialist în cabinetul stomatologic.

Detartrajul cu ultrasunete nu este periculos pentru smalțul dentar, putând să provoace doar o ușoară jenă la nivelul gingiei în cazul pacienților cu o sensibilitate aparte. 

 

  • Realizarea unui periaj profesional 

 

După ce depozitele de tartru dentar au fost eliminate, #LifeDentist-ul va folosi o periuță mică, rotativă, alături de o pastă de dinți cu diferite grade de abraziune. Rolul periajului dentar este acela de a curăța și ultimele depuneri de placă microbiană, contribuind la netezirea suprafețelor dentare. 

 

  • Realizarea unei proceduri de Air-Flow 

 

De curând apărut în procesul de igienizare orală profesională, Air-Flow-ul constă în folosirea unui jet de apă cu bicarbonat la presiune înaltă. Design-ul special al instrumentului ajută la curățarea în profunzime a spațiilor greu accesibile, precum cele interdentare de la nivelul tuturor dinților. 

Alte proceduri care contribuie la îmbunătățirea igienei orale 

#LifeDentist-ii pun mare preț pe menținerea igienei orale a pacienților, astfel încât afecțiunile dentare să fie prevenite eficient. O igienă orală completă pornește de la periajul dentar zilnic, realizat corect și responsabil, motiv pentru care #LifeDentist-ii vin în ajutorul pacienților cu:

  • Sfaturi personalizate cu privire la ce tehnică de periaj este potrivită pentru fiecare pacient
  • Recomandări de produse de igienă orală care conțin ingrediente naturale, lipsite de coloranți, conservanți sau substanțe dăunătoare 

De asemenea, în cabinetul stomatologic pacienții pot beneficia și de alte proceduri care contribuie la menținerea igienei orale, printre care se numără:

  • Laser Mouth Disinfection 
  • Terapia ghidată a biofilmului prin tehnica elvetiana EMS

Alege clinicile Life Dental Spa și ai grijă de sănătătea dinților tăi cu ajutorul echipei de #LifeDentisti!

loading...
loading...