I-a MURIT soția pe care a iubit-o MULT DE TOT. S-a enervat, a luat CIOCANUL și, astfel, în fiecare dimineață pleca și se întorcea abia noaptea. Abia peste 22 de ani au aflat toți cu ce s-a ocupat atâta vreme! FENOMENAL ce a făcut bărbatul în tot acest timp

Dashrat Mahny și-a petrecut toată viața într-un mic sătuc din India. Împreună cu soția sa își duceau traiul foarte sărac, dar iubirea lor îi făcea fericiți.

Până când soția lui s-a îmbolnăvit grav și a avut nevoie de ajutor medical. Dashrat cu soția sa au fost nevoiți să meargă pe jos 80 km până la cel mai apropiat oraș. Ei s-au grăbit cât au putut, dar în drumul lor au fost nevoiți să înconjoare un munte. Din păcate femeia nu a supraviețuit pe drum.

Pierderea ființei dragi pentru Dashrat a fost o adevărată tragedie. El nu știa cum să trăiască mai departe. Din disperare și durere omul a făcut un plan. Următoarele zile bărbatul a fost în căutarea unor instrumente necesare.

Cu o precizie astronomică, Dashart a început să spargă, piatră după piatră, din muntele care a stat în calea soției sale spre salvare. El și-a pus în gând să facă tot posibilul ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple cu nimeni din satul său. În ciuda măreției, planul său era simplu: construirea unui drum prin munte. În poza de mai jos puteți vedea instrumentele cu care a lucrat bărbatul.

79_5_result-34

Zilnic bărbatul condus de durerea sufletească lucra neobosit. El avea intenția să-și ajute consătenii și să le dăruiască un drum spre un viitor mai bun. În fiecare zi bărbatul, din zori, se pierdea în munți până noaptea târziu. Întorcându-se istovit de munca grea pe care o făcea.

Acesta era un ritual pe care Dashrat îl făcea zilnic, până în ultima zi din viața sa. În 2007 bărbatul a părăsit această lume. În timpul vieții sătenii îl considerau nebun, fiindcă se pierdea fără urmă prin munți cu ciocanul în mână. Abia după moartea omului, consătenii au aflat în sfârșit cu ce se ocupa bătrânul când dispărea.

33_6_result-29

Rezultatul muncii sale este excepțional! Timp de 22 de ani Dashrat a reușit să facă un pasaj cu o înălțime de 8 metri, o lățime de 9 metri și 90 de metri lungime. Dacă mai devreme drumul spre satul vecin era de 80 km acum este de 4 km. Oamenii care au fost aproape în totalitate rupți de restul lumii, acum au serviciile mult mai aproape. Ei pot beneficia de servicii medicale, scoală, magazine la care se poate ajunge într-o oră.

Viața tuturor oamenilor din satele vecine s-a schimbat foarte mult. Acum copiii au acces la studii și o viață mai bună.

Munca lui Dashart nu a fost apreciată în timpul vieții, însă acum povestea lui este luată drept exemplu incredibil de curaj și dăruire.

7_result-30

Este incredibil că o muncă atât de grea a fost făcută de un singur om. Datorită iubirii față de soția sa, Dashart a fost capabil să întoarcă munții. Devotamentul său a dat speranțe comunității sale spre o viață mai bună. Astfel oamenii din regiune îi vor fi recunoscători mereu. Această poveste este un exemplu viu cum un om poate schimba lumea.

Sursa Pefect Media

loading...
loading...