Holul de la intrare: idei de amenajare

Doar pentru că holul nu este o „cameră“, în sensul tradițional al cuvântului, nu înseamnă că trebuie să îl neglijezi, în momentul în care îți amenajezi casa. Holul este primul pe care oaspeții îl observă când te vizitează, dar și cel care te întâmpină când intri în casă. Practic, vestibulul este cel care dă tonul pentru restul casei tale. 

Dacă dorești să creezi un spațiu care să vorbească de la sine despre gustul tău în materie de design, de ce nu încerci cu holul? Poți să îl faci, în același timp, funcțional și primitor. Dacă te temi că n-o să-ți iasă, am pus la un loc mai multe idei care te vor ajuta să faci impresie puternică tuturor celor care te vizitează.

Ține holul organizat

O casă frumoasă este, în primul rând, una organizată. Nu îți lăsa holul complet gol, ci, creează câteva spații unde să pui lucrurile pe care le lași la intrarea în casă: jacheta, cheile și geanta, precum și încălțările. Există dulapuri care te vor ajuta cu acest lucru, dar, mai indicat ar fi să construiești un spațiu de depozitare care să se integreze foarte bine în decor. De exemplu, există o mulțime de piese de mobilier pe care le poți folosi ca să îți pui încălțămintea. Nu vrei să te lovești de tot felul de pantofi, ci să intri într-un loc ordonat și organizat.

Transformă-l într-o „galerie de artă”

Pereții holurilor sunt, adesea, anoști și lăsați nefolosiți. Nu trebuie să fie la fel și la tine. Mai bine, transformă-ți holul într-o adevărată galerie de artă. Agață acolo tablourile tale sau ale unor artiști locali, schițele cumpărate de prin diverse țări sau niște fotografii. Ideea este să aduci un plus de culoare și de personalitate la intrarea în casă. Gândește-te, doar, câte discuții vei putea începe cu prietenii, mai ales dacă și ei sunt pasionați de artă. 

Fă-l cât mai confortabil

De câte ori nu te-ai aflat în situația de a fi gata, dar unul dintre ceilalți membri ai familiei a întârziat? A trebuit să aștepți minute în șir eventual îmbrăcat și încălțat, într-o poziție inconfortabilă. Pentru data viitoare când se va întâmpla, fiindcă se va mai întâmplam cu siguranță, cumpără un fotoliu pentru hol. Nu trebuie să fie unul mare, ci doar destul de confortabil și în ton cu restul amenajării.

Extinde spațiul cu ajutorul oglinzilor

Dacă dispui de puțin spațiu și, mai ales, dacă holul este unul întunecat, creează impresia de mai mult spațiu și de lumină suplimentară cu ajutorul oglinzilor. Nu trebuie să fie ceva scump, pot fi doar niște oglinzi cumpărate din magazinele de antichități. Efectul creat va fi minunat.

Decorează-l minimalist

Holul este una dintre acele spații, mai degrabă utilitare, absolut necesare pentru orice casă, oricât de mare sau de mică ar fi. Fă din holul tău un loc minimalist, pe care să îl cureți rapid și unde să intri cu drag, în orice moment al zilei.

 

loading...
loading...