Guvernul Grindeanu a fost DEMIS. MOŢIUNEA de cenzură a trecut cu 241 de voturi pentru, 10 împotrivă

Prima moţiune de cenzură depusă de un partid împotriva propriului Guvern a trecut de Parlament. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a fost votată miercuri în plenul reunit al Parlamentului. Mircea Drăghici, parlamentar PSD, a declarat imediat după terminarea votului că aceasta a fost votată cu 241 de voturi pentru şi 10 împotrivă.

UPDATE 13:98 Luni, partidele vor fi chemate la consultări în vederea formării noului Guvern, a anunţat Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei.

UPDATE 13.53 Potrivit anunţului oficial: Din 251 voturi exprimate, 0 voturi anulate, voturi valabil exprimate 251 din care voturi pentru adoptarea motiunii 241 şi 10 împotrivă

Tăriceanu: Motiunea de cenzura fiind adoptatat potrivit art 113 din Constitutie, guvernul este demis.

UPDATE 13.39 Guvernul Grindeanu a fost demis. MOŢIUNEA de cenzură a trecut cu 241 de voturi. Mircea Drăghici de la PSD a anunţat, după numărarea voturilor, că 241 de parlamentari au votat pentru moţiunea de cenzură, deci Guvernul Grindeanu a picat.

UPDATE 13.25 S-a încheiat votul, urnele au fost preluate de chestori pentru a fi numărate bilele.

Mircea Drăghici, parlamentar PSD a anunţat, imediat după terminarea votului, că 240 de voturi au fost pentru moţiunea de cenzură, ceea ce înseamnă că aceasta a trecut.

Moţiunea avea nevoie de 233 de voturi pentru a trece.

Urnele cu bilele au fost duse în sala Biroului Permanent, acolo unde membrii Comisiei de Numărare vor număra şi ulterior vor anunţa rezultatul oficial.

loading...
loading...