GICĂ POPESCU, PENTRU ROMÂNIA

A greșit și a plătit pentru greșeala sa. Dar a rămas demn și nu s-a plâns niciun moment, deși avea o imagine extraordinară în țară și în afara ei. Și-a executat pedeapsa, pe timpul detenției l-a pierdut pe omul care i-a fost toată viața un model, tatăl său, dar iată că soarele reapare pe strada lui Gică Popescu. Fostul lider al Generației de Aur este chemat să salveze imaginea sportului românesc, este chemat să ducă la capăt un proiect foarte important, pe care alții, mult mai guralivi, nu au fost în stare să îl realizeze.

Premierul Mihai Tudose a anunțat că, pentru a pregăti așa cum se cuvine meciurile pe care România le va găzdui pe timpul Campionatului European 2020, l-a numit consilier pentru relația cu UEFA pe fostul mare internațional. Discuțiile au demarat în decembrie, când Gică Popescu a fost chemat la Palatul Victoria, pentru a fi întrebat dacă acceptă să se ocupe de partea managerială a proiectului. Este o sarcină dificilă, dacă ne gândim că nu se realizase mai nimic până acum și ne puteam face de râs în fața întregii Europe. Fostul căpitan al Barcelonei nu a dat un răspuns imediat, a cerut să studieze dosarul, s-a gândit câteva zile, după care a acceptat.

g2

Știe că se înhamă la o muncă titanică, pe care, dacă nu o duce la bun sfârșit, va fi blamat de toți cei care s-au bucurat și atunci când a fost condamnat la închisoare. Premierul Tudose l-a și avertizat: îți mulțumesc că ai acceptat, chiar dacă poate îți nenorocești, din nou, viața. Gică știe că și-a asumat un mare risc, dar, așa cum nu a dat înapoi în fața niciunei provocări de-a lungul unei cariere impresionante, a decis să pună umărul la treabă și acum. Comentariile nu vor întârzia să apară, mulți îl vor jigni pe fostul international, dar sperăm că vor fi și mulți cei care îl vor încuraja, pentru că Gică are nevoie de încrederea oamenilor.

g3

Din nou, Gică Popescu întră în luptă, atât pentru el, pentru a-și reface imaginea, dar și pentru România. Sunt mulți cei care îl contestă pe fostul căpitan al naționalei, pentru că faptele care au dus la condamnarea lui au dezamăgit crunt milioane de români. Toți am fost dezamăgiți, și Gică știe asta, dar oricine are dreptul la o a doua șansă, cu atât mai mult unul pentru care s-a cântat imnul României de 115 ori. Faptul că a acceptat o asemenea provocare, pe ultima sută de metri, după ce alții au eșuat lamentabil, este o dovadă a caracterul de luptător al fostului international. Pentru curajul cu care se apucă de acestă treabă, deși e conștient de riscurile pe care și le asumă, Gică merită respectul nostru. Și mai merită ceva: să-i ținem pumnii cu toții, să încercăm să trecem peste dezmăgirile trecutului și să-i spunem, din inimă: bafta Gică, avem încredere în tine!

Cristian Huluban

loading...
loading...