Ghidul bărbatului elegant: cum alegi cămașa potrivită pentru tine?

Vrei să renunți la tricouri și să începi să porți cămăși? Deși acesta reprezintă un pas important pentru a-ți îmbunătăți imaginea, e nevoie să știi ce faci. Fiecare cămașă se asortează în mod diferit și pentru a te asigura că ai ales un model care te avantajează, trebuie să respecți câteva reguli. Iată care sunt acestea!

Poartă doar măsura potrivită

Majoritatea bărbaților poartă cămăși largi deoarece se gândesc că așa pot ascunde anumite defecte fizice. Însă această idee nu funcționează în practică! Pentru a avea stil, e important să porți toate hainele pe măsura potrivită! Legat de cămașă, e bine să știi faptul că nu vei găsi aproape niciodată una care să-ți vină perfect. E important însă să alegi un model care să vină bine la piept, umeri și gât. Trebuie să poți închide nasturii fără să te simți incomod, să poți introduce două degete între guler și gât, iar linia umerilor să se termine unde sunt și umerii tăi. Celelalte zone se pot modifica la un croitor! Ca regulă generală, cămășile de costum de la Bman, trebuie să depășească talia și să vină peste curea. Dar există și modele mai scurte, care au marginile de jos mai pătrate, pentru a fi purtate în afara pantalonilor.

Ține cont de guler

Deși nu pare un detaliu important, gulerul îți va scoate în evidență forma feței! De aceea, trebuie să te folosești de asta în avantajul tău!

Iată cum să alegi ce ți se potrivește:

  • Fața ovală: Poartă un guler de tip average spread, cu vârfurile depărtate la o distanţă medie unul faţă de celălalt.
  • Fața rotundă: Ai nevoie de un guler de tip narrow point collar, cu vârfurile apropiate.
  • Fața pătrată: Folosește un guler de tipul tab collar, cu întăritură. 
  • Fața triunghiulară: Cel mai bine ți se potrivește gulerul clasic! 
  • Fața alungită: Alege un guler de tip widely spread, cu vârfurile larg depărtate.

Gulerul se alege și în funcție de rolul cămășii! Astfel, pentru ținutele casual, poți alege un guler de tip button-down, care să aibă nasturi. Iar dacă ai nevoie de o ținută de ceremonie, gulerul de tip rândunică se va potrivi perfect cu un papion.

Alege cămașa în funcție de forma corpului

Cămășile slim fit, precum cele de la bman.ro, sunt potrivite pentru bărbații slabi, deoarece vin mai strâmt pe corp și avantajează acest fizic. Când ai o constituție atletică, corpul lucrat sau ești plinuț, ți se vor potrivi mai bine cămășile de tip regular fit. E bine să știi că acestea nu trebuie însă să fie largi, ci doar să-ți ofere puțin spațiu liber, pentru a te putea mișca fără să te simți inconfortabil.

Începe cu modelele esențiale în garderobă

Cea mai importantă cămașă în garderobă este cea albă, de tip office! Dacă ai un job de la 9 la 5 sau conduci o afacere și te îmbraci des la costum, poți purta mai multe variații ale acesteia și a celei albastre. Iar pentru ținutele casual, poți opta pentru o cămașă Oxford! Alege un model pe bleumarin, gri sau roz deoarece așa vei atrage atenția! Poți adăuga în garderobă și câteva cămăși cu imprimeu, în special modelele în carouri, cu print floral, dungi sau puncte! Acestea însă e bine să le asortezi la alte haine simple, pentru a nu avea o ținută prea încărcată. Iar dacă vrei să porți două patternuri, asigură-te că acestea sunt diferite.

Cum să alegi cămașa potrivită?

Alegerea și purtarea cămășii nu este un proces atât de simplu precum pare! Ca să ai stil, trebuie să ții cont de mărime și să alegi un model slim sau regular fit, în funcție de fizic! Pentru a putea găsi o cămașă care să te avantajeze, urmează sfaturile de mai sus!

loading...
loading...