Gardul pentru curte sau grădină: 6 soluții rezistente, cu aspect estetic plăcut

Gardul de împrejmuire pentru curtea sau grădina ta delimitează spațiul public de cel privat, oferindu-ți mai multă intimitate, confort și relaxare. Gardul te ajută să păstrezi o oază naturală pentru tine și pentru cei dragi. Datorită acestuia îți va fi mult mai ușor să amenajezi grădina după bunul plac, cu spațiu pentru petreceri, pentru plante și flori în ghivece, pentru loc de joacă sau doar pentru odihnă.

Iată astfel care sunt cele mai bune soluții de împrejmuire a curții sau grădinii tale pentru un aspect estetic plăcut, durabil și rezistent. Consultă informațiile următoare și alege tipul de gard de împrejmuire potrivit pentru gusturile și nevoile tale!

Siguranță și aspect natural – Gardul de plasă

Una dintre cele mai rapide și ușoare material de împrejmuit grădina este plasa de gard sudată de pe site-ul Mathaus. Aceasta se poziționează pe stâlpii de gard și se fixează cu ajutorul unor cleme, fiind un proiect care nu necesită foarte mult timp sau experiență în domeniu. 

În spatele gardului de sârmă sudată poți planta plante, precum trandafiri sau tufișuri înalte, pentru a îmbina un aspect natural și intim cu protecția oferită de plasa de gard.

Rezistent și intim – Gardul de gabioane

Gardul de gabioane este o modalitate de împrejmuire a grădinii sau curții tale foarte eficientă, fiind ușor de instalat și umplut și având o speranță mare de viață. Gardul este construit din sârmă zincată și umplută cu diferite materiale rezistente, cel mai adesea cu pietre de lac; însă celulele pot fi umplute și cu bucăți de lemn sau cărămidă.

Rustic, însă modern – Gardul de lemn

Gardul de lemn este folosit atât în zonele rurale, dar și în zonele urbane, fiind potrivit pentru numeroase aranjamente interioare și exterioare. Gardul de lemn oferă protecție, siguranță, durabilitate, miros plăcut și natural, dar și un aspect plăcut. Acesta poate rezista foarte mulți ani dacă este îngrijit corespunzător, cu ajutorul unul lac ce tratează materialul. 

Uniformitate și protecție – Gardul zidit

Gardurile zidite sunt construite frecvent din material de cărămidă sau bolțari de beton. Se pliază excelent atât pe curțile și grădinile amenajate în stil clasic, dar și pentru spațiile moderne și minimaliste, în care simetria și uniformitatea primează. Gardurile zidite oferă un surplus de protecție deoarece sunt înalte și greu de penetrat. Ele nu necesită o îngrijire de profunzime, fiind foarte ușor de întreținut.

Nature friendly și trendy – Gardul din bambus

Gardul de bambus este o alternativă a gardurilor clasice. Acesta este prietenos cu mediul înconjurător, fiind fabricat fie din gard viu de bambus, gard de trestie de bambus sau bambus laminat. 

Toate acestea vor oferi locuinței tale un aspect nou, trendy și demn de urmat. În funcție de dorințele tale, poți instala bețele de bambus la ce distanță îți dorești: dacă vrei un gard mai aerisit sau unul care oferă intimitate.

Eleganță și istorie – Gardul din metal

Gardul din metal, sau din fier forjat, este unul dintre cele mai vechi tipuri de garduri ce au împrejmuit numeroase castele, mânăstiri, case impresionante, dar și alte monumente și obiective ce în prezent sunt atracții turistice. 

Cu alte cuvinte, gardul din metal îi va oferi grădinii tale un aspect elegant, plăcut estetic, dar și un sentiment de istorie și nostalgie. Fierul forjat poate avea forme și dimensiuni diverse, astfel încât să te bucuri de un gard pe gusturile tale!

Gardul este un element ce oferă locuinței și membrilor din aceasta protecție și siguranță pe de-o parte, dar și un aspect plăcut și aranjat curții tale. Fie că alegi un gard din plasă sudată, din gabioane, lemn, metal, vinil, tablă, zidit sau din bambus, acesta trebuie să ideal pentru proiectele tale de amenajare a grădinii!

loading...
loading...