Familia femeii moarte la Sanador, indignată de conferința de presă a doctorului Marțian

Familia Rotariu suferă în urma pierderii recente a mamei, o femeie de 65 de ani răpusă de o problemă la nivelul vaselor de sânge, și acuză Sanador de mai multe nereguli.

Istoricul evenimentelor, pe scurt

Doamna Rotariu, în vârstă de 65 de ani, a ajuns la clinica medicală privată Sanador pentru a face analize încă din luna mai 2018, apoi a primit îngrijiri medicale în urma unui accident vascular cerebral (AVC).

Doamna Rotariu a ajuns acasă, dar s-a întors la scurt timp acuzând, de data aceasta, dureri de burtă. Personalul medical i-a oferit îngrijire medicală specifică pentru problema medicală acuzată, însă familia pacientei susține că medicii au greșit punând diagnosticul de infecție cu bacteria Clostridium Difficile, ignorând o problemă la nivelul vaselor de sânge și intervenind asupra acesteia mult prea târziu.

Care sunt acuzațiile aduse de fiii Rotariu

Fii dânsei acuză personalul medical al Sanador de malpraxis, invocând mai multe argumente, printre care faptul că doctorii care au tratat-o anterior pe pacientă punând diagnostice greșite s-ar fi ferit de camerele de filmat și nu au fost prezenți la conferința de presă organizată ulterior decesului.

De asemenea, aceștia acuză că doctorul Marțian Bogdan şef Secţie Chirurgie generală a spitalului Sanador, care a operat-o pe doamna Rotariu, nu ar fi știut tot istoricul medical al pacientei, așa cum ar fi fost normal, iar pacienții aflați la Terapie Intensivă ar primi un tratament mai degrabă precar. Pacienta, susține familia Rotariu, căpătând răni pe corp din pricina aceasta.

Toate aceste acuzații apar ca reacție la conferința de presă organizată de medicii și acționarii spitalului Sanador, Doris Andronescu, in data de 24 octombrie 2018 privind cele două decese în cadrul spitalului, unul din acestea reprezentând decesul doamnei Rotariu.

Comunicarea cu rudele, inexistentă în viziunea acestora

Aparținătorii oricărui pacient doresc să afle informații detaliate despre starea persoanei în cauză, date despre intervenția chirurgicală, despre tratamentele aplicate și despre evoluția medicală. Familia Rotariu aduce în discuție inclusiv aspectul comunicării medic-aparținători, spunând că, după operația grea suferită de mamă, doctorul a părăsit spitalul fără să îi informeze personal.

Familia Rotariu așteaptă și la această oră să le fie comunicat decesul în mod oficial și să fie completată ora exactă a decesului în certificatul de deces. Un ultim aspect invocat de cei care acuză medicii Sanador de malpraxis este depunerea de către oficialii Sanador, la INML, doar a documentelor privind ultima intervenție chirurgicală, și nu toate documentele începând cu luna mai 2018, data la care doamna Rotariu a început vizitele medicale la Sanador.

Decesul doamnei Rotariu după internarea la Sanador este al doilea caz într-un timp scurt. Anterior, alte acuzații de malpraxis au fost formulate de familia unui copil mort după o operație, cauza morții fiind un șoc hemoragic.

loading...
loading...