Facebook transcrie conversațiile audio ale utilizatorilor

Compania Facebook a plătit sute de contractori externi pentru a transcrie conversațiile audio ale utilizatorilor, dezvăluie Bloomberg, care citează surse din interiorul companiei.

Persoanele angajate să transcrie mesajele audio pentru Facebook nu au fost informate despre proveniența fișierelor audio pe care le-au transcris și nici în legătură cu scopul acestor transcrieri.

Facebook a confirmat că a transcris mesajele audio ale utilizatorilor, dar că a decis să oprească această practică în urmă cu o săptămână. Compania a menționat că utilizatorii a căror mesaje audio au fost transcrise și-au dat acordul prin intermediul unei opțiuni selectate din Facebook Messeenger. De asemenea, Facebook a precizat că persoanele angajate să transcrie mesajele audio doar verificau dacă Inteligența Artificială Facebook transcrie corect conversațiile.

Companii mari, precum Amazon sau Apple au fost în mijlocul unor scandaluri pentru colectarea conversațiilor audio de la consumatori care mai apoi erau ascultate de angajați ai companiei.

loading...
loading...