E oficial, se schimbă totul! Toți elevii trebuie să afle! Mai mulți ani de școală: câte clase obligatorii vor face

Sursă foto: Digi 24

E oficial, se schimbă totul! Toți elevii trebuie să afle! Mai mulți ani de școală: câte clase obligatorii vor face?

Senatorii au adoptat în ziua de luni propunerea legislativă potrivit căreia învățământul general obligatoriu se va extinde de la 11 clase la 15, cuprinzând ultimii doi ani ai învăţământului preşcolar, învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi învăţământul liceal până în anul 2020, notează Agerpres. Proiectul a fost adoptat cu 76 de voturi „pentru”, o abţinere şi 27 de voturi „împotrivă”.

Proiectul, iniţiat de parlamentari UDMR şi PSD şi adoptat Camera Deputaţilor, are ca obiect de reglementare modificarea art. 16 din Legea Educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, „în sensul de a se stabili o nouă durată şi o nouă componenţă a învăţământului general obligatoriu, după cum urmează: învăţământul general obligatoriu este de 15 clase şi cuprinde ultimii doi ani ai învăţământului preşcolar, învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi primii doi ani ai învăţământului secundar superior. Învăţământul preşcolar şi învăţământul liceal devin obligatorii până cel mai târziu în anul 2020”, potrivit a1.ro.

Un amendament admis prevede că învăţământul general obligatoriu cuprinde doi ani ai învăţământului preşcolar, învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi primii doi ani ai învăţământului secundar superior. Învăţământul liceal şi grupa mare din învăţământul preşcolar devin obligatorii până cel mai târziu în 2020, grupa mijlocie până cel mai târziu în anul 2023, iar grupa mică până în anul 2030.

Totodată, frecventarea învăţământului obligatoriu poate înceta la forma cu frecvenţă la 18 ani.

Sursa: a1.ro

CITEȘTE ȘI:

Iulia Vântur face ravagii în India! A fost pozată în timp ce făcea asta! Galeria foto care a făcut înconjurul lumii. Salman Khan a rămas mască

Programul Iuliei Vântur din India, acolo unde s-a mutat de ceva vreme, este cel puțin interesant. Deși a făcut carieră în România, românca a ales să se stabilească în India, țara iubitului ei, starul Salman Khan. Se pare că Iulia a făcut alegerea corectă, întrucât îi merge de minune în India.

Ce face frumoasa vedetă româncă acolo? Participă la diverse evenimente mondene, are filmări, prezentări de modă, ba mai și cântă, mai nou. Anul acesta Iulia a lansat un nou single care a fost primit, și el, cu brațele deschise și entuziasm din partea indienilor.

Totuși, în weekend, Iulia Vântur a avut un program mai mult decât interesant. Într-una dintre zile s-a relaxat la o piscină, sâmbătă, unde s-a simțit de minune. În cealaltă zi, duminica, Iulia Vântur și-a făcut apariția pe podiumul unei prezentări de modă speciale.

Iulia Vântur a defilat alături de o tânără, Sumana, care a fost atacată cu acid și care a luptat pentru viața ei.

„Sumana a fost un pic timidă să defileze pe podium, dar este una dintre cele mai curajoase femei pe care le cunosc. Şi extrem de frumoasă. Este supravieţuitoarea unui teribil atac cu acid şi a luptat pentru viaţa ei pentru a şi-o recăpăta. Acum are propria familie, un copil şi un vis frumos. Împreună cu alţi supravieţuitori ai atacului cu acid, a început să lucreze la acest proiect (n.r. pălării și accesorii pentru cap). Am fost onorată să defilez pentru ei, pentru a-i sensibiliza pe cei care trebuie să doneze piele pentru victimele atacului cu acid”, a precizat Iulia Vântur pe o rețea de socializare.

loading...
loading...