Design minimalist la birou: 4 reguli de bază

Ideea unui spațiu de birouri curat este motivul pentru care chiar și oamenii care nu sunt minimaliști, într-o zi normală, se trezesc îndreptându-se spre vopseaua albă, mobilierul scandinav și tehnicile de organizare pentru un spațiu minimalist. Deși un astfel de birou ar putea părea dificil de realizat, nu trebuie decât să găsești cea mai bună modalitate de a-ți organiza lucrurile și de a identifica modalități de a stoca lucrurile, în mod corespunzător. Iată ce ar trebui să știi dacă vrei un astfel de birou:

Culorile ideale pentru un birou minimalist

Ai grijă cum colorezi pereții unui birou minimalist. În timp ce încerci să te concentrezi, pentru a duce la îndeplinire un task, e clar nu ai nevoie de o mulțime de culori strălucitoare în față. Acestea sunt stimulante, în mod natural, așa că, deși te pot face să te simți mai entuziasmat, vor ajunge, probabil, să-ți distragă atenția. De aceea,

pereții ar trebui să fie lipsiți de prea multe modele, așa că evită tapetul încărcat și alege un finisaj simplu, de vopsea. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să rămâi cu alb, oricât de clasică este culoarea aceasta pentru un birou minimalist! Pastelurile moi sunt o modalitate bună ca să ai un pic de nuanță.  

Înainte de a vopsi, totuși, gândește-te la culoarea mobilierului. O mulțime de unități sunt acum disponibile în lemn alb, precum și lemn natural și efect de lemn. În timp ce albul arată minunat, atunci când este bine îngrijit, lemnul natural poate conferi un pic de caracter natural unui spațiu altfel plat. 

Dacă ai o cameră întunecată, nu îți fie teamă să alegi o culoare mai profundă și, apoi, adăugă multe oglinzi. Vei fi surprins cât de bine funcționează această metodă, mai ales că, o culoare potrivită poate păcăli ochiul să creadă că spațiul este mult mai mare decât ar fi arătat în alb.

Ai grijă cum alegi mobilierul potrivit

Există două variante de mobilier pentru un birou minimalist: dulapuri închise și rafturi deschise. Ambele au avantajele lor și un amestec dintre cele două este, probabil, cel mai bun. Dacă ai o mulțime de documente care trebuie depozitate, rafturile deschise pot fi o modalitate bună de a face totul ușor accesibil, mai ales dacă utilizezi bibliorafturi și dosare frumoase.

Rafturile deschise sunt, de asemenea, ideale pentru a adăuga câteva ornamente și decorațiuni precum rame pentru a sparge monotonia. Dulapul, pe de altă parte, este minunat pentru a închide totul și pentru a crea un fundal simplu. Poți folosi de asemenea dulapuri încorporate.

Un truc bun pentru a crea iluzia spațiului este alegerea mobilierului mai înalt. De asemenea, și lemnul pal plus un design elegant sunt perfecte pentru minimaliști.

Este important ca biroul să fie bine compartimentat pentru a evita dezordinea și, în același timp, să fie frumos, din materiale de calitate, practic și cât mai simplu vezi aici birou scandinav.

Decorațiunile pot face minuni

Fiecare spațiu de birou are nevoie de un fel de inspirație și, chiar dacă dorești un birou minimalist, ia în considerare unele detalii sau decorațiuni. De exemplu, o pictură ar putea fi o idee bună pentru a face spațiul mai confortabil și pentru a-ți oferi ceva de privit în timp ce gândești.

Covoarele sunt, de asemenea, ideale pentru delimitarea zonelor și pentru a face spațiul să pară mai mare. De exemplu, un covor în mijlocul camerei va arăta proporțiile sale echilibrate (sau, va evidenția dezechilibrele), dar unul amplasat într-un colț, sub birou și scaun, creează o secțiune mai mică în cameră.

Plantele sunt un alt plus excelent pentru orice birou, iar plantele suculente arată cel mai bine în acest tip de mediu. Plantele agățătoare sunt deosebit de ușor de îngrijit, odată ce le-ai stabilit locul deasupra unei biblioteci sau într-un coș suspendat peste birou. Plantele sunt ideale pentru că ajută la oxigenarea aerului și creează o atmosferă mai proaspătă în orice cameră. În plus, sunt un decor natural într-un interior altfel destul de tern.

Găsirea celui mai bun scaun

În cele din urmă, scaunul în care stai toată ziua să lucrezi este, probabil, cel mai important loc. Acesta trebuie să fie confortabil dar și suficient de solid, pentru a te asigura că nu vei avea probleme cu spatele.

Păstrarea unei mentalități minimaliste te poate ajuta, de fapt, să creezi un spațiu ordonat, cu suficient spațiu pentru orice. Urmând unele dintre cele mai simple reguli ale minimalismului (paletă de culori limitată, puține decorațiuni și un loc pentru toate) poți transforma chiar și cea mai mică zonă în birou.

 

loading...
loading...