Descoperire uriașă în Harghita făcută de muncitorii CFR. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a lansat un avertisment urgent. Ce s-a întâmplat acolo, imagini de la locul faptei

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a făcut un anunț incredibil pe pagina oficială de Facebook.

În ziua de luni, 9 octombrie, o echipă de muncitori CFR a descoperit în județ nici mai mult nici mai puțin de șapte bombe neexplodate, rămase din cel de-al Doilea Război Mondial. În cazul în care erau lovite, acestea reprezentau un real pericol pentru populație.

Solicitat să intervină, Echipajul pirotehnic din cadrul ISU ,,Oltul” Harghita a ajuns în zona Lunca de Jos pentru a asana terenul. Muncitorii care au realizat descoperirea, salvând, probabil, cu această ocazie, mulți oameni care ar fi putut fi răniți de muniția neexplodată, executau lucrări de modernizare a barierei de cale ferată.

În urma operației de cercetare a terenului, au fost descoperite de către pirotehniști un total 7 bombe aruncător, cu calibrul de 120 mm. Muniția a fost transportată în vederea distrugerii ulterioare, într-un depozit.

i1

Iată ce precizări se fac în comunicatul emis de ISU Harghita: ,,Apreciem ca fiind foarte corectă atitudinea apelantului la numărul unic de urgență 112 pentru a solicita intervenția unui echipaj specializat şi oprirea oricărei activități în zona respectivă, deoarece elementele de muniție puteau constitui un real pericol. Nu uitați! În momentul identificării unor elemente de muniție rămase neexplodate, indiferent de starea acestora, acoperite sau nu de rugină sau aflate într-o stare vizibilă de degradare, opriți orice activitate în zonă şi solicitați intervenția echipajului specializat”.

m2

m1

loading...
loading...