De la ce vârstă poți folosi produse antiaging?

Există numeroși factori nocivi care își pot pune amprenta asupra modului în care arată tenul tău și care duc la îmbătrânirea prematură, precum poluarea, fumatul sau oboseala excesivă. Din acest motiv, este important ca pielea feței să fie corect îngrijită, astfel încât să aibă un aspect plăcut cât mai mult timp. 

Probabil te-ai întrebat care este vârsta potrivită pentru a începe să folosești cosmetice care previn îmbătrânirea, ținând cont de faptul că majoritatea femeilor încep să folosească produse antiaging abia atunci când ridurile sunt deja vizibile. Desigur, aceasta este o greșeală comună; specialiștii recomandă folosirea acestor creme începând cu vârsta de 25 de ani, atunci când pielea nu mai produce suficiente substanțe care mențin aspectul tânăr al pielii. Cu cât începi acest proces de îngrijire mai repede, cu atât pielea ta va arăta mai bine în timp. Află care sunt sfaturile de care poți sa ții cont atunci cand vine vorba de îngrijirea pielii, din articolul nostru!

Cum îți îngrijești tenul la 20 de ani?

La 20 de ani, poți începe deja să-ți pregătești pielea feței pentru maturitate. Procesul de îngrijire a tenului nu este dificil și implică curățarea sa în profunzime atât dimineața, cât și seara, tratarea acneei și înlăturarea punctelor negre. Mai mult, la 20 de ani nu trebuie să uiți nici de hidratarea intensivă și protejarea pielii, pentru a te asigura că vei avea un ten luminos și radiant. La fel de importantă este și protecția solară, care trebuie inclusă în rutina ta de îngrijire.

Cum îți îngrijești tenul la 30 de ani?

Dacă ai împlinit deja vârsta de 30 de ani, cel mai probabil încep să-și facă apariția liniile fine din jurul ochilor și cele de expresie. Cu toate acestea, nu trebuie să te îngrijorezi! Poți începe să folosești creme și seruri antiaging, alături de produse care conțin antioxidanți, precum coenzima Q10 sau vitamina C, care te ajută să menții prospețimea tenului. Aceste produse care conțin antioxidanți sunt responsabile de stimularea producției de colagen, de care tenul tău are nevoie. Util este și masajul feței, care păstrează elasticitatea tenului cât mai mult timp.

Cum îți îngrijești tenul la 40 de ani?

Femeile de 40 de ani trebuie să introducă în rutina lor de îngrijire și produse antiaging care previn uscarea excesivă a tenului și deshidratarea. Poți să folosești și produse cu acid hialuronic care previn deshidratarea și cel mai important, creme cu retinol, care ajută la îndepărtarea ridurilor și a petelor pigmentare.

Cum îți îngrijești tenul la 50 de ani?

Chiar dacă ai 50 de ani, acest lucru nu înseamnă că nu poți folosi în continuare aceleași produse antiaging. Utilizează și creme cu efect intens de hidratare, deoarece la această vârstă, pielea devine tot mai uscată și mai puțin elastică. Pe lângă creme cu antioxidanți și acid hialuronic, pielea matură are nevoie și de uleiuri emoliente, care să întâmpine pierderea apei din țesuturi. Crema de protecție este la fel de importantă, pentru că la 50 de ani, pielea feței și cea a mâinilor se pătează mai ușor.

Pentru a amâna apariția procesului de îmbătrânire a pielii, ține cont și de obiceiurile de zi cu zi, care pot afecta tenul în timp. Astfel, nu uita de regulile de mai jos:

  • Demachiază tenul în fiecare zi, fără să folosești produse care conțin solvenți sau ingrediente dure.
  • Folosește produse hidratante, care au rolul de a preveni apariția liniilor fine din jurul gurii și a ochilor.
  • Nu te expune la soare fără să folosești cremă de protecție solară, deoarece majoritatea semnelor de îmbătrânire sunt cauzate de razele ultraviolete.
loading...
loading...