De ce nu trebuie să purtăm niciodată aur. Urania trage semnalul de alarmă: ,,Aurul îți fură…” Celebrul astrolog avertizează

Simona Vărzaru, cunoscută publicului mai ales cu numele ei public, Urania, este, așa cum mulți români o consideră, unul dintre cei mai talentați astrologi români. Urania a participat de curând la o emisiune live pe Facebook unde a dat atât câteva detalii inedite din viața ei, dar a făcut și câteva informații general valabile.

Din acest al doilea set face parte și sfatul pe care îl dă tuturor: evitați să purtați aur. Iată ce a povestit despre metalul prețios astrologul:

,,Am prezentat timp de 12 ani emisiunea Lumea cristalelor, inclusiv, la un moment dat, și a mineralelor. Din tot studiul meu am realizat cât de nociv este aurul. De ce? Aurul îți fură ochii, dar îți fură și mintea, îți fură sufletul, îți fură conștiința și îți determină existența. Aurul este un metal pe care eu nu îl recomand. Mie aurul nu mi-a adus noroc, nu port aur și nu am bijuterii de aur. Port, în schimb, argint.”

Întrebată dacă iubește bijuteriile, dar și cum arată cutia de bijuterii de acasă, Urania a recunoscut: „Eu nu consider că am bijuterii, ci doar simple obiecte decorative. Prefer sa dau banii pe cărți.”

Se pare însă că și știința vine în sprijinul sfatului ei: Comisia Europeană avertizează în legătură cu folosirea bijuteriilor din aur. Specialiștii precizează că acestea conțin în aliaj cadmiu, metal folosit în special la lipirea bijuteriilor, acesta este o substanță cancerigenă și toxică, afectând rinichii, plămânii și ficatul.

În categoria bijuteriilor periculoase se încadrează atât cele vechi, care au fost duse la reparat de foarte multe ori, dar şi cele noi, pe care apar diverse monturi. Specialiștii au descoperit că acest metal devine nociv în contact cu pielea. Conform ultimelor informații, în UE, utilizarea cadmiului în bijuterii sau în aliaje de lipit, este interzisă din 2011.

Sursa: unica.ro

CITEȘTE ȘI:

Când a apărut mireasa toți au rămas cu gura căscată, era acoperită cu aur pur din creștet până în tălpi, abia se mai mișca! Este cea mai bogată mireasă, uite în ce hal a mers la altar. Mama ei a obligat-o, uite de ce

Fiecare mireasă visează să arate cât mai bine la propria nuntă, dar mama lui Liu Cheng a vrut să îl facă pe mirele fiicei sale să se convingă de faptul că aceasta vine dintr-o familie bună, așa că a lăsat-o să poarte la nuntă bijuterii din aur pur în valoare de 200.000 de lire sterline.

Aurul este văzut drept un semn de noroc și bunăstare la o nuntă, dar și un semn cum că familia miresei este înstărită. Familia lui Liu Cheng a întrecut măsura, fata a purtat aur de 5 kilograme sub formă de coliere, brățări, inele și pietre prețioase.

Mama miresei, Lin Hu, spune că rudele ei au adunat piesele din aur timp de ani de zile, și toți au fost de acord ca fata să le păstreze chiar și după nuntă:

,,Am adunat piesele timp de ani de zile, și le-am convins și pe rudele mele să facă la fel pentru că e important să arătăm noilor rude ale fiicei mele că vine dintr-o familie bună. Economiseam bani, și când prețul aurului scădea, noi cumpăram. Câteodată când prețul aurului era mare vindeam aur pentru a face rost de mai mulți bani pentru a cumpăra aur mai mult apoi”.

a1-1

loading...
loading...