De ce este bine să ai zile de trișat în dietă?

Atunci când ai anumite pofte, cu greu poți să treci peste ele, mai ales atunci când ții o dietă strictă. Așa că cel mai bine ar fi să îți satisfaci acele pofte, fără să te abați de la planul tău de a da jos kilogramele în plus. Uneori, este mai indicat să trișezi din când în când, decât să renunți de tot la dietă și să revii la alimentația obișnuită.

Atunci când renunți de tot la dieta pe care o urmezi, se produce efectul Yo-Yo, prin care tot efortul pe care l-ai depus până în acel moment se va risipi. Așa că este mult mai simplu să ai succes cu o dietă de slăbire, dacă accepți faptul că, uneori, tentația este prea mare ca să fie respinsă, așa că trebuie să înveți să trișezi.

Pentru a rezista în fața unor restricții alimentare, ai nevoie de voință, dar și de motivație. Așa că în momentul în care începi o dietă și știi că trebuie să renunți la micile plăceri culinare, s-ar putea să îți fie destul de greu. În schimb, dacă știi că poți să te răsfeți din când în când, fără să afectezi în vreun fel rezultatele obținute, vei avea mai multă motivație de a duce la capăt respectiva dietă.

Cum poți să trișezi în timpul dietei?

Dacă te-ai obișnuit să mai trișezi în timpul dietei, ne-am gândit că ar fi util să îți împărtășim și câteva trucuri care te pot ajuta să urmezi pe termen lung dieta respectivă și să scapi de kilogramele în plus, mult mai rapid. Indiferent de motivația pe care o ai, cu siguranță există momente în care ți se face poftă de un anumit aliment pe care nu ai voie să îl consumi, așa că iată cum poți să trișezi din când în când.

  1. Trișează alegând produse sănătoase – De obicei, atunci când ții o dietă, cele mai bune produse sunt interzise, însă poți trișa în anumite situații. Spre exemplu, în loc să mănânci o porție de cartofi prăjiți, poți să îți gătești cartofii la cuptor, cu câteva mirodenii.
  2. Înlocuiește dulciurile cu murături – Atunci când vrei să mănânci ceva dulce, poți consuma niște murături, care îți vor potoli pofta de zahăr.
  3. Stabilește un singur moment în care să trișezi – Uneori ai voie să trișezi în timpul dietei, dar asta nu înseamnă că poți face acest lucru mereu. Alege o zi din săptămână în care să te răsfeți cu o felie de pizza sau un desert savuros, iar în restul zilelelor ține-te de planul dietei. Astfel, vei continua să slăbești, dar în același timp îți vei satisface și poftele.
  4. Repară-ți gestul – După ce ai trișat în timpul dietei, trebuie să îți repari gestul imediat. Așa că după ce consumi un aliment interzis, fă puțin sport și bea multă apă. De asemenea, în zilele următoare poți consuma fructe și legume.
  5. Reamintește-ți de ce mănânci sănătos – Poate că o dată pe lună poți comanda fast food acasă, însă după ce ai trișat, încearcă să te gândești la motivele pentru urmezi o dietă. Gândește-te la binele adus de mâncarea sănătoasă și la motivele pentru care îți dorești să arăți mai bine și apoi întoarce-te la alimentele care te ajută să urmezi un stil de viață sănătos.

Atunci când urmezi o dietă este foarte important să ai mese mici și dese, deoarece organismul are nevoie constant de nutrienți, pentru a preveni senzația de foame, dar și poftele alimentare. Astfel, vei evita să trișezi prea des. Uneori poți abandona dieta într-un anumit moment al săptămânii, însă este extrem de important să te întorci la planul inițial, pentru a slăbi în continuare, fără să cazi pradă de tot micilor plăceri culinare.

loading...
loading...