De ce ar trebui să optezi pentru un blender profesional?

Pentru o alimentație sănătoasă și pentru ușurarea preparării rețetelor preferate, cel mai bun ajutor din bucătărie este un blender. În piața electrocasnicelor există o varietate de modele verticale, pentru blatul de bucătărie sau de mici dimensiuni special concepute pentru prepararea de smoothie-uri, însă cele mai versatile sunt cele profesionale. Multitudinea programelor de tăiere a ingredientelor, fructelor, legumelor și cărnii de orice fel transformă acest aparat electrocasnic în alegerea ideală pentru hrana bebelușilor, a copiilor sau a adulților la micul dejun, prânz, cină sau gustarea dintre mese. În cele ce urmează îți prezentăm caracteristicile celor mai cunoscute blendere profesionale pentru alimentația zilnică a ta și a familiei tale.

Hrană pentru bebeluși și copii

Diversificarea hranei bebelușilor este un moment foarte important în viața unei familii. Pentru ca primele alimente să fie pasate perfect și asimilate cu ușurință de copiii de doar câteva luni, ai nevoie de un aparat care să taie cu precizie legumele. Blenderul profesional te ajută să pregătești prima masă adevărată a copilului tău printr-o simplă apăsare de buton. Pe măsură ce crește, poți folosi aparatul pentru pregătirea oricărei mese sau a pachețelului de la școală, din parc sau din excursia de o zi.

Milkshake, desert, mese sofisticate

Versatilitatea programelor unui blender profesional te ajută să pregătești orice fel de mâncare, în oricare moment al zilei, pentru orice gust. Energia unei zile de lucru o poți obține din paharul de multivitamine preparat la blender. Deserturile preferate sunt o joacă atunci când aparatul face toată treaba. Mâncărurile de regim alimentar recomandate de nutriționist sau impuse de medic sunt mult mai gustoase atunci când ingredientele sunt trecute prin programele blenderului.

Sfaturi de achiziție ale unui blender

Atunci când cumperi un blender care va procesa majoritatea meselor familiei tale, trebuie să fii atent la câteva aspecte. În primul rând, lamele care taie mâncarea trebuie să fie din materiale cu rezistență superioară la coroziune, cu elemente de siguranță, detașabile cu ușurință pentru curățare și depozitare. O diversitate de forme pentru lame te ajută să prepari rețete mai sofisticate, care impun un anumit design pentru realizarea felului ideal. Puterea blenderului este un aspect la fel de important, deoarece vei avea nevoie de un aparat care să mărunțească la fel de bine alimentele moi, ingredientele tari și chiar gheața. Cu cât are o capacitate mai mare, cu atât te va ajuta să pregătești întreaga masă dintr-o dată, fără a trebui să repeți aceeași operațiune de mai multe ori.

Funcții și caracteristici ale unui blender

Într-o lume în care smartphone-ul, tableta sau laptopul au posibilitatea conectării la orice aparat electrocasnic dintr-o casă inteligentă, producătorii de blendere profesionale nu puteau omite această opțiune. Cele mai performante modele sunt prevăzute cu dispozitive de conectivitate inteligentă, care te ajută să prepari, să controlezi, să ajustezi sau să închei un program al blenderului oriunde te-ai afla. Panoul de control al aparatului trebuie să fie practic, accesibil și ușor de utilizat. Accesoriile care te ajută să manevrezi mai bine alimentele în timpul utilizării blenderului sunt de un real folos. Elementele de siguranță sunt esențiale. Pentru prevenirea accidentelor, lamele blenderului nu trebuie să pornească atunci când capacul sau vasul nu sunt montate bine sau închise ermetic.

Curățarea după utilizare a blenderului

Unul dintre cele mai mari neajunsuri ale utilizării electrocasnicelor mici în bucătărie este efortul de curățare la final. Pentru a preveni acest disconfort, ia în calcul încă de la achiziție compatibilitatea elementelor blenderului cu spațiul interior al mașinii tale de spălat vase. Astfel îl vei curăța cu o simplă apăsare de buton. Programul de autocurățare este varianta cea mai comodă și sigură pentru un aparat de calitate.

Un blender profesional în bucătăria ta reprezintă o investiție pentru asumarea unui stil de viață sănătos, cu alimentație potrivită pentru fiecare vârstă și gust și o varietate de feluri de mâncare gătită.

loading...
loading...