Dacă copilul tău stă cu picioarele depărate, în forma literei ,,W”, trebuie să îl oprești imediat! Va suferi toată viața din această cauză, uite ce efecte devastatoare are

Această poziție este cunoscută sub numele de ,,poziția W”, ea este una dintre multele poziții în care stau copiii când se joacă. Iată de ce nu este recomandată pentru nimeni.

,,Poziția W” este atunci când copilul stă în șezut, cu genunchii îndoiți, și picioarele flexate spre exterior. Dacă vei sta lângă copilul tău în picioare, vei vedea că forma pe care o au picioarele lui formează un W. Dar ce e atât de rău la această poziție, vei întreba.

Deși poate părea o poziție normală, adevărul crud este acela că această poziție poate cauza probleme ortopedice serioase deoarece adaugă presiune pe șolduri, genunchi și glezne. Totodată, mai târziu în viață poate declanșa tot felul de alte probleme.

Riscuri asociate cu această poziție

– Tulburări ortopedice: poziția W poate predispune copilul la dislocare de șold, iar dacă în istoricul medical al familiei există un diagnostic de displazie de șold, această poziție trebuie interzisă.

– Dacă există probleme musculare, această poziție le va agrava deoarece poziția W plasează mușchii aductori, articulațiile și călcâiele într-o sferă extrem de limitată. Dacă copilul tău suferă de contracții sau spasme musculare, trebuie să stea urgent în altă poziție.

– Încetinirea dezvoltării neurologice: dacă copilul are un tonus muscular mai ridicat (hipertonie sau spasticitate), această poziție va contribui la dezvoltarea mijloacelor anormale de mișcare.

Dacă un copil nu poate să schimbe poziția, luați legătura cu un terapeut. De mare ajutor în această situație sunt o măsuță și un scăunel.

Sursa: Pentru Suflet

loading...
loading...