Cunoști legea când vine vorba despre pariuri online sau te bazezi pe zvonuri?

Prin intermediul acestui material ne-am propus să informăm cititorii noștri cu privire la aspectele de bază pe care trebuie să le cunoască orice parior din România.

Piața pariurilor online a început să fie reglementată în România din vara anului 2015, moment în care toți pariorii de la noi din țară au fost nevoiți să citească legea și să respecte noile prevederi. La scurt timp distanță, comunitatea pariorilor din România, PariuriX.com, a publicat materiale în care explica pe îndelete toate aspectele legale pe care jucătorii ar trebui să le cunoască.

Cu toate acestea, există pariori care nici până în ziua de azi nu s-au documentat cu privire la aspectul legalității pariurilor online, mulțumindu-se cu zvonurile mai mult sau mai puțin corecte care circulă în rândul jucătorilor. Dorim să le venim în ajutor acestora explicându-le în câteva cuvinte tot ce trebuie să știe despre legislația pariurilor online:

Unde și cum joci legal la pariuri online?

Pariorii din România au dreptul de a paria legal numai la agențiile de pariuri online licențiate la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. În momentul de față, jucătorii de la noi din țară au 15 opțiuni la dispoziție, însă orice schimbare va fi anunțată de îndată pe PariuriX.com.

Vei observa că operatorii pot avea și alte secțiuni licențiate pe lângă cea de pariuri sportive, cum ar fi jocurile de cazinou virtual și live, poker sau camerele de bingo. Îți recomandăm să arunci o privire peste recenziile efectuate de specialiști înainte de a lua o decizie.

Ai mare grijă la procesul de verificare al contului tău nou creat. Legea îi obligă pe toți operatorii de jocuri de noroc licențiați să verifice vârsta și identitatea persoanelor care deschid conturi noi la pariuri online. Această măsură are rolul de a prevenii practicarea pariurilor de către minori, spălarea de bani și totodată identificarea persoanelor pentru a putea fi impozitate în mod corect.

Dacă nu trimiți copia de pe buletin și copia de pe o factură recentă de utilități în termen de 30 de zile, contul tău va fi suspendat pe o perioadă nedeterminată, așa că fă bine și furnizează-i aceste documente operatorului în timp util. Să nu-ți faci griji cu privire la confidențialitatea datelor tale, care este garantată prin lege.

Când și cum plătesc impozitul la pariuri online?

Rol - Cunoști legea când vine vorba despre pariuri online sau te bazezi pe zvonuri (2)

Dacă ai retras bani din conturile de pariuri online în 2017, trebuie să declari veniturile anul următor, până în data de 25 mai 2018, depunând declarația nr. 200 la ANAF. Nu contează câți bani ai depus, ce sume ai rulat și dacă ai făcut profit sau nu, ci contează numai sumele pe care le-ai retras.

La pariuri online se impozitează retragerile în mod individual, după 3 praguri. Totuși, trebuie să știi că dacă nu retragi într-o singură tranșă mai mult de 66.750 RON, vei avea de plată numai 1% din suma retrasă.

Jucând pe internet ai avantajul că nu plătești taxe la depunerea biletelor și nici atunci când câștigi, astfel ai posibilitatea de a rula câștigurile de n ori până când te decizi să efectuezi o retrageri și să plătești impozit.

Cum alegi agenția de pariuri online la care să joci?

Specialiștii din echipa PariuriX.com ne-au transmis că pariorii care vor să realizeze profit pe termen lung la pariuri trebuie să analizeze și să compare plusurile și minusurile fiecărui operator, pentru a putea profita de punctele forte ale fiecăruia, alegând să joace de fiecare dată acolo unde este mai convenabil.

Criteriul licenței, deși este esențial, nu este singurul de care un parior trebuie să țină cont atunci când se înregistrează la o agenție. Pe site-ul comunității pariorilor din România se găsesc casele de pariuri online recomandate de specialiști, dar și recenziile tuturor operatorilor licențiați la ONJN și bineînțeles, comentariile și discuțiile purtate de jucători despre fiecare operator în parte.

Având conturi deschise la mai multe agenții, vei putea specula diferențele dintre cote și profita de pe urma celor mai bune oferte din piață. Totodată, jucând la pariuri online vei avea posibilitatea de a închide pariurile înainte de termen, fie pentru a-ți asigura u câștig prematur, fie pentru a diminua din pierderi. Nu uita să investighezi toate punctele foarte ale operatorilor dacă vrei să-ți mărești șansele de câștig pe termen lung la pariuri!

PariuriX.com promovează parierea responsabilă și vă recomandă să nu jucați mai mult de 10% din veniturile lunare. Pariurile pot avea consecințe financiare și pot cauza dependență. Vă rugăm să jucați responsabil!

PariuriX.com – 18+ Site-ul este interzis minorilor – Licență Clasa II prin Decizia ONJN nr. 697/18.04.2016

loading...
loading...