Cum valorifici spațiul din bucătărie

O bucătărie generoasă, în care fiecare lucru este așezat la locul destinat și în care îți poți arăta veleitățile culinare, pare câteodată un vis, mai ales, dacă nu beneficiezi de un spațiu foarte amplu. Cu toate acestea, află că și bucătăriile mai mici pot fi eficiente, dacă știi cum să îmbini elementele caracteristice unei astfel de încăperi. Iată cum poți valorifica spațiul aferent bucătăriei, astfel încât să te poți bucura atât de confort, cât și de frumusețe, în propria bucătărie, indiferent de dimensiuni. 

Alege decorațiunile potrivite

Cu siguranță, chiar dacă nu este chiar locul în care să expui opere de artă, există multe obiecte decorative pentru bucatarie de la Vivre care te vor ajuta să evidențiezi caracterul modern al acestui spațiu. Simplitatea este, uneori, cheia spre un spațiu amenajat cu bun gust, deoarece, adesea, mai puțin e, de fapt, mai mult. Poți folosi cutii decorative din materiale diferite, în culorile specifice bucătăriei tale, vaze, rame foto sau magneți, care nu trebuie neapărat să stea pe frigider ci chiar și pe alte suprafețe magnetice. 

Alege rafturi pentru ustensilele de bucătărie

În bucătărie, este foarte important să ai la îndemână toate lucrurile de care ai nevoie. Ustensilele fac parte din arsenalul tău pentru realizarea meselor copioase împreună cu familia și pentru că, adesea, timpul este presant, este nevoie să îți instalezi sisteme care să îți ofere nu doar spațiu, ci și utilitate. Din acest motiv, rafturile sunt o opțiune foarte bună, deoarece, în acest fel, poți vedea unde se află lucrurile de care ai nevoie și le vei putea folosi fără griji când ai nevoie. 

Folosește mobilier suspendat

Mobilierul suspendat este cea mai bună soluție, atunci când nu ai suficient spațiu în bucătăria ta sau atunci când vrei să valorifici resursele deja existente. Mobilierul suspendat te ajută să elimini surplusul de piese din partea inferioară a camerei și să valorifici spațiul pe verticală, reușind, astfel, să creezi și o senzație de constanță vizuală. În unele cazuri, poți folosi atât mobilier suspendat cât și de podea, pentru a eficientiza și mai mult spațiul.

Roboții de bucătărie, de mare ajutor

Pentru a nu fi nevoit să cumperi multe obiecte și ustensile de bucătărie, poți apela la un singur robot care să poată face mai multe lucruri. Firește, va trebui să alegi unul  de calitate, deoarece acesta va trebui să suplinească un număr mare de produse, iar utilizarea va fi frecventă. Roboții de bucătărie își vor găsi rapid locul în bucătăria ta, drept pentru care nu vei mai avea nevoie de câte un aparat pentru fiecare acțiune pe care o faci.

Folosește depozitarea vizibilă

Din ce în ce mai mult, în ultimii ani, se mizează pe ideea de amenajare a bucătăriilor folosind suporturi care lasă lucruri la vedere. Poți, astfel, să folosești elemente de depozitare pentru linguri, pentru veselă sau orice alt sistem de acest tip fără a-ți mai face griji de privirile curioase.

O bucătărie organizată nu doar că va arată excepțional ci îți și ușurează munca. În plus, organizând corect și cu bun gust, vei putea valorifica spațiul disponibil, bucurându-te, astfel, de mai mult confort, fără efort.

loading...
loading...