Cum sunt realizate ponturile sportive?

Dacă ești un parior cu o anumită experiență, probabil că ai apelat cel puțin o dată la acele ponturi pariuri pe care le găsești uneori pe anumite site-uri. Însă, te-ai întrebat vreodată cum se ajunge la acele ponturi pariuri și cât de complexă este de fapt munca tipsterilor? Ne-am hotărât să îți deslușim secretul și să îți explicăm în următoarele minute cum se ajunge de la un eveniment sportiv la un prognostic cu șanse mari de câștig.

Alegerea tipului de pariu

După cum bine știi, există mai multe tipuri de pariuri pe care le regăsim atât în agențiile fizice, cât și la casele de pariuri online. Primul lucru pe care un tipster trebuie să îl facă este să decidă ce fel de pariu vrea să plaseze. De cele mai multe ori sunt alese pariurile standard, de tip single, pentru că acestea pot aduce un câștig consistent în cazul unui pont bun. Altfel spus, ai mai multe șanse de câștig și câștigul este mai însemnat atunci când pui un singur pont pe un singur bilet. Dacă s-a stabilit tipul de pariu, se trece mai departe la alegerea evenimentului sportiv.

Alegerea evenimentului sportiv

Casele de pariuri online oferă o gamă variată de evenimente sportive, cum ar fi meciuri de fotbal, handbal, volei sau chiar sporturi mai puțin urmărire cum ar fi partidele de hochei. Cele mai multe ponturi pariuri sunt din lumea fotbalului și a tenisului pentru că aceste două sporturi sunt mult mai transparente și oferă mai multe informații de analizat pentru a putea concepe un prognostic câștigător.

Ponturi pariuri fotbal

Fotbalul este unul dintre cele mai urmărite sporturi de pe planetă și cel care aduce și cei mai mulți bani pariorilor. Un tipster profesionist va alege un eveniment sportiv dintr-o ligă pe care o cunoaște și pe care o urmărește constant pentru că trebuie să cunoască majoritatea echipelor și stilul lor de joc. Ai crede că un tipster se bazează mult pe statistici, dar nu este chiar așa. Statisticile sunt de cele mai multe ori înșelătoare, așa că, nu rămâne altceva de făcut decât să îți creezi propriile statistici în urma analizei partidelor de fotbal. Urmărind meciurile, tipsterii pot anticipa anumite evoluții ale echipelor, mai ales că ei sunt oameni cu o experiență deosebită în lumea pariurilor și îndeosebi a sporturilor. Se analizează elemente precum jocul echipelor, jucătorii disponibili pentru partida aleasă, rezultatele din meciurile directe, condițiile în care se joacă meciul, miza meciului, etc.

Ponturi pariuri tenis

În cazul partidelor de tenis se ține cont mai mult de suprafața de joc și de evoluția jucătorilor pe astfel de suprafețe. Un mic secret în acest sens, pe care îl poți folosi și tu în pariurile proprii este următorul: jucătorii de tenis mai înalți și cu un serviciu mai puternic, evoluează mai bine pe o suprafață de joc precum iarbă sau carpetă, în timp ce jucătorii cei mai rapizi și cu o rezistență mai bună la efort se vor descurca mai bine pe zgură. Un alt lucru pe care tipsterii de ponturi pariuri le urmăresc este importanța pe care jucătorii o dau evenimentului în sine. Spre exemplu, există jucători care dau totul atunci când vine vorba de turneele de Grand Slam și jucători care pun mai mult accent pe turneele mai mici, la care au mai multe șanse de câștig.

Prognosticul și cotele

Ultimul pas și cel mai important este conturarea unui prognostic cu șanse mari de câștig și alegerea celor mai bune cote. În funcție de tipul pariului sau de cotă, un tipster își va alege agenția la care va plasa pontul său.

loading...
loading...