Cum stiu sa aleg un aparat de aer conditionat

Gasim disponibile pe piata o gama tot mai variata de aparate de aer conditionat. Fiecare model in parte promite ca este in masura sa invinga temperaturile caniculare, dar si sa fie un ajutor pe masura in anotimpul friguros. Insa, alegerea unui aparat conditionat performant tine cont de mai multe criterii, iar pe cele mai importante le prezentam mai jos. Iata ce trebuie sa stii cand iti alegi aparatul de aer conditionat.

Criterii de selectie a aparatului de aer conditionat

Piata vanzarilor este intr-o continua crestere si vedem tot mai des anunturi electrocasnice la preturi avantajoase, pentru toate utilitatile casei. Achizitionarea unui aparat mare electrocasnic, cum este aparatul de aer conditionat trebuie sa genereze mai multe beneficii, printre care: caldura sau racoare, in functie de anotimp, dar si eficientizarea costurilor cand vine vorba despre facturile de intretinere. Asadar:

Capacitatea. Chiar daca am crede ca pretul este principalul si cel mai important criteriu de selectie, de fapt, capacitatea aparatului este primordial de stiut. Aparatul se alege in functie de incaperea in care este montat, iar asta stabileste si utilitatea lui, in ce masura va fi folosit. Asadar:

  • Pentru o camera ce nu are mai mult de 25 mp nu este nevoie de un aparat cu o capacitate mai mare de 9.000 btu (British Thermal Unit, unitatea de masura pentru caldura);

  • Pentru o suprafata intre 10 si pana in 35 mp va fi nevoie de un aparat cu o capacitate de 12.000 btu;

  • Pentru o incapere intre 30 si 50 mp un aparat cu o capacitate de 12.000 btu;

  • Iar, pentru un spatiu care poate ajunge la o suprafata de 70 mp un aparat cu o capacitate de 24.000 btu.

Zgomot. Echipamentele de aer conditionat cu o capacitate mult prea mare montate intr-o camera prea mica, vor face un zgomot prea greu de suportat. Avand o putere prea mare, debitul de aer este foarte puternic, fapt ce poate provoca un disconfort pentru locuitorii casei.

Sistem de filtrare. Sunt foarte importante deoarece retin praful si impuritatile prezente in aer. Exista disponibile si filtre eficiente pentru indepartarea virusilor si bateriilor din aer, dar si pentru indepartarea mirosurilor neplacute din camera.

Nu uita nici de revizia periodica a aparatului de aer conditionat si de serviciul de garantie, pentru a te asigura ca echipamentul functioneaza in parametrii normali o perioada indelungata de timp.

loading...
loading...