Cum se pot achizitiona utilaje agricole prin leasing financiar?

Majoritatea alimentelor de baza provine din activitati agricole, fenomen care a luat nastere inca din cele mai vechi timpuri. In prezent, in domeniul agriculturii este implicata o treime din populatia tarii, Romania avand o suprafata agricola de aproximativ 15 milioane de hectare.

Agricultura este, insa, unul dintre sectoarele cele mai vulnerabile ale economiei romanesti, fapt cauzat, in mod special, de neadaptarea la mijloacele tehnologiei moderne.

In ultimul timp insa, acest lucru pare ca se schimba, fermierii romani fiind tot mai interesati de noile tehnologii pentru agricultura. Acestia au acum la dispozitie masinarii sofisticate care le ofera informatii importante inca din timpul recoltarii. Aceste utilaje sunt destinate in primul rand fermierilor mari, dar sunt de un real folos si micilor fermieri.

Leasingul pentru utilaje agricole – o solutie pentru fermieri

Tocmai pentru a veni in ajutorul celor care au nevoie de astfel de utilaje agricole, companiile de leasing financiar pun la dispozitie solutii de achizitie pentru utilaje si echipamente agricole, oferind fermierilor posibilitatea de a achizitiona masini agricole noi sau second-hand.

Cum poti afla rapid daca esti eligibil cu ajutorul unui calculator de leasing?

Primul pas prin care poti verifica rapid daca esti  eligibil pentru un leasing financiar este folosind un calculator de leasing, pe care majoritatea companiilor ce ofera astfel de servicii il pun la dispozitia potentialilor clienti pe site-ul oficial. Cu ajutorul unui calculator leasing, prin simpla adaugare a catorva informatii de baza, poti afla in cateva secunde care este valoarea ratei lunare.

Valoarea ratei lunare poate varia atat in functie de perioada contractuala, cat si de valoarea minima a avansului. Tot cu ajutorul calculatorului de leasing poti identifica eventualele comisioane de administrare.

Pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor care activeaza in domeniul agriculturii, unele companii au creat produse speciale care ii ajuta pe acestia sa economiseasca cea mai pretioasa resursa: timpul. Apeland la solutiile de leasing rapid, cu aprobare in numai 24 de ore, persoanele juridice pot achizitiona utilaje agricole fara a se ingreuna din punct de vedere financiar.

Ce presupune oferta speciala de leasing financiar pentru utilaje agricole?

Dat fiind ca agricultura este sectorul cu cea mai dinamica dezvoltare din Romania ultimilor ani, multe companii de leasing au creat oferte personalizate ce includ mai multe avantaje:

  • acces imediat la bunul achizitionat;
  • plan de rambursare flexibil (sezonier), special adaptat la activitatea agricola a fiecarui solicitant;
  • avans flexibil;
  • perioada de finantare de pana la 96 de luni
  • finantare in LEI sau EURO.

Ce costuri presupune un leasing financiar?

Finantarile in leasing, asemenea creditelor bancare, pot fi comparate cu ajutorul DAE (dobanda anuala efectiva). Desigur ca aceasta variaza in functie de mai multi factori, de la perioada de finantare, pana la valoarea avansului. De cele mai multe ori, insa, dobanda este mai mica in cazul contractelor semnate pe perioade mai scurte.

Un alt cost ce ar trebui mentionat este comisionul de administrare. Acesta se percepe, de obicei, o singura data, la semnarea contractului.

Ce acte sunt necesare pentru a beneficia de un leasing financiar?

Leasingul rapid este o solutie de finantare cu birocratie minima, fiind necesare pentru solicitare numai doua documente:

  • cerere de finantare;
  • acord de consultare CRC.

Cele mai multe dintre companiile de leasing financiar pun la dispozitia clientilor modele ale acestor documente in varianta online.

In concluzie, majoritatea companiilor de profil ofera toate informatiile necesare pe site-urile proprii, atat in ceea ce priveste calculatorul de leasing, cat si documentele necesare. In acest fel, companiile contribuie activ la sustinerea agricultorilor romani in planurile lor  de dezvoltare, prin solutii de leasing adaptate nevoilor acestora.

 

 

loading...
loading...