Cum să-ți organizezi eficient bagajul pentru concediu?

Pleci în concediu? Cu siguranță te gândești la bagaj și la obiectele pe care trebuie să le iei cu tine. De regulă, atunci când te ocupi de bagajul pentru concediu, riști să incluzi în valiză și articole care nu îți folosesc, pe care o să le regreți atunci când ajungi la destinație.

Din acest motiv, trebuie să organizezi eficient bagajul de călătorie, fără să faci risipă de spațiu. Ține cont de sugestiile noastre și află cum să organizezi bagajul pentru concediu, pentru a profita de fiecare colțișor liber!

Creează o listă cu lucrurile de care ai nevoie

Pentru a nu da greș din start cu organizarea bagajului pentru vacanță, este recomandat să creezi o listă. Fie că alegi o bucată de hârtie sau îți notezi pe telefon, asigură-te că lista conține toate obiectele necesare în concediu, de la haine și încălțăminte, până la bani, acte și gadget-uri.

Deși ai putea spune că nu poți uita cosmeticele preferate sau jeanșii care îți vin cel mai bine, te poți lăsa cuprins de emoția vacanței. Atunci când notezi, nu vei omite lucrurile de care ai nevoie în vacanță.

Pune în bagaj doar articole pe care le porți

Atunci când vorbim despre haine și încălțăminte, poți tinde să iei cu tine mai multe obiecte decât ai nevoie. Pentru a nu încărca până la refuz valiza sau rucsacul pentru concediu, asigură-te că ai câte un schimb de haine pentru fiecare zi, articole care să fie ușor de întreținut și de transportat.

Așadar, atunci când pui pantofi și haine în bagaj, nu lua din dulap tot ceea ce este la îndemână. Alege ceea ce porți cel mai des! Dacă vei merge mult în concediu, ia cu tine articole comode și versatile, precum jeanșii, tricourile, fustele, rochiile lejere și încălțările ideale, ca tenișii sau balerinii. Cu ajutorul lor, poți să creezi diferite combinații stilistice în fiecare zi. Nu uita să incluzi în bagaj pijamale de damă, lenjerie intimă și șosete, care pot fi ușor trecute cu vederea.

Învață să rulezi hainele

Oricâte haine ai lua cu tine, este necesar să le depozitezi corect în bagajul pentru vacanță. În acest sens, te poți folosi de un truc util, care te ajută să împachetezi inteligent. Rulează hainele! Acest lucru încurajează economisirea spațiului și evită șifonarea hainelor din valiză.

Lenjeria intimă, tricourile și pijamalele sunt articole pe care le poți rula ușor, în timp ce spațiul rămas în bagaj poate fi folosit pentru a depozita alte obiecte utile.

Verifică starea vremii

Un alt lucru care te ajută să nu dai greș cu bagajul pentru concediu? Nu uita să verifici starea vremii din locul în care ajungi. Atâta timp cât verifici starea vremii, vei află care sunt articolele vestimentare pe care să le adaugi pe listă. În cazul unei vremi ploioase, nu trebuie să-ți lipsească pelerina și cizmele din cauciuc.

Verifică încă o dată bagajul pentru concediu

În ultimul rând, verifică suplimentar bagajul pentru concediu! Astfel, vei vedea dacă ai luat mai multe articole decât ai plănuit sau mai puține, ținând cont de numărul de zile pe care le petreci în concediu.

Uită-te încă o dată la toate hainele, la încălțăminte și la cosmetice și nu uita de încărcătoarele pentru telefon și laptop, pentru amintiri de neuitat în vacanță.

Nu călătorești cu mașina? Fii sigur că ești la curent cu regulile companiei aeriene referitoare la bagaje. Astfel, eviți potențialele taxe suplimentare și ești conștient de limita de kilograme pe care o poți lua în bagajul de cală.

Bucură-te de o vacanță ca la carte și ai grijă ca bagajul tău să conțină tot ce ai nevoie!

 

loading...
loading...