Cum să te pregătești de vacanța de iarnă

Nu mai e mult și vine vacanța de iarnă. Crăciunul este momentul pe care ar fi bine să îl dedicăm familiei, meselor împreună cu ei și discuțiilor în care se retrăiesc amintiri frumoase. Și dacă această sărbătoare este dedicată relaxării și cadourilor, de câțiva ani încoace românii își rezervă zilele libere aferente Anului Nou distracției și călătoriilor. Dacă ți-a făcut cu ochiul vreo ofertă de Revelion și ai hotărât să pleci într-o excursie, e bine să știi cum trebuie să îți protejezi corpul în vacanță. Ține cont de sfaturile de mai jos, ca să nu te întorci mai obosit decât ai plecat, răcit sau bolnav.

Ai grijă de ten

În perioada iernii, pielea feței tale e foarte sensibilă și singura expusă în totalitate temperaturilor extreme. Dacă nu e suficient de hidratată, e posibil să se usuce atât de tare, încât să îți crape. E bine să previi acest deznodământ grav, ca să nu rămâi cu semne pe ten pentru o lungă perioadă. Zona din jurul ochilor este, după cum probabil știi, cea mai afectată de frig sau căldură în exces, deci ar trebui să îi oferi prioritate în procesul de hidratare. Ca să fii sigură că faci ce trebuie atunci când afară e frig, apelează cu încredere la îngrijirea organică a tenului, adică la o metodă naturală și sănătoasă pentru pielea ta.

Nu uita nici de păr

Părul, mai ales dacă îți place să îl porți desprins, este și el foarte afectat de temperaturile prea mici. Ideal ar fi să îl protejezi cu un fes sau o eșarfă, ca să nu aibă contact direct cu gerul. Săptămânal, ar trebui să îi dedici podoabei tale capilare măcar o jumătate de oră în care să îi pui o mască pe care o poți face singură acasă, după rețete ale unor specialiști în cosmetică, pe care le poți găsi cu ușurință în mediul online. Piaptănă părul în fiecare seară, înainte de culcare, cu o perie moale, până când aceasta trece fără probleme prin el.

Protejează-ți ochii

Pentru că și globul ocular are de suferit de la frig, încearcă să nu ieși din casă fără ochelari de soare, mai ales dacă a nins, pentru că soarele care reflectă în albul zăpezii este mult mai greu de suportat de ochi decât soarele verii. Iar dacă porți lentile de contact, nu-ți face griji. Temperaturile mici nu afectează materialul din care sunt confecționate lentilele, însă ar fi bine să îți aplici lacrimi artificiale mai des decât în altă perioadă a anului, pentru o hidratare suplimentară.

Atunci când pleci în vacanță, nu trebuie să uiți de îngrijirea corpului tău. Pielea, ochii și părul tău au nevoie de atenția ta chiar și atunci când pleci la relaxare. Nu uita să îți pui în bagaj și produsele cosmetice care să ți le protejeze.

loading...
loading...