Cum să simplifici alegerea unei oferte de asigurări private de sănătate

Tu ce beneficii extra-salariale oferi angajaților tăi? Dacă bonurile de masă sunt pe primul loc ca beneficii acordate de angajator, asigurările private de sănătate sunt în topul celor preferate de angajați, reprezentând și un important beneficiu concurențial pentru orice companie.

La prima vedere, alegerea unui pachet de asigurări poate părea o misiune complicată, dar dacă faci selecția ofertelor plecând de la criteriile de mai jos, decizia va fi mult mai ușor de făcut.

Criterii în alegerea ofertei de asigurări de sănătate

Știi că ți se oferă un pachet personalizat atunci când poți accesa un produs modular. Astfel, ți se oferă posibilitatea de a alege serviciile acoperite de asigurarea de sănătate în funcție de nevoile pe care le identifici la nivel de grupuri de angajați. Este extrem de avantajos produsul modular, ținând cont că fiecare meserie implică expunerea la un set diferit de factori de risc.

Desigur, căutările tale vor începe cu o mică cercetare în rândul ofertelor existente pe piață, iar evaluarea lor poate avea la baza următoarele criterii:

Rețeaua de furnizori

Atunci când rețeaua de furnizori de servicii medicale este extinsă și diversificată la nivelul țării ai parte de mai multă flexibilitate în alegerea serviciilor de care beneficiază angajații tăi. Spre exemplu, Signal Iduna pune la dispoziția beneficiarilor de asigurări de sănătate o rețea de peste 700 de furnizori și puncte de lucru – Mediqa Net. Pentru a vedea lista completă a furnizorilor, poți vizita Signal-Iduna.ro.

Call Center pentru beneficiari

Oricând angajații tăi au întrebări despre serviciile incluse în pachetul de care beneficiază, este extrem de util să poată apela la un Call Center. Acesta este un serviciu auxiliar care facilitează procesul de autorizare și suportul necesar pentru a găsi rapid serviciile incluse în asigurarea privată de sănătate.

Serviciile incluse în pachete

Serviciile incluse în ofertele de asigurări private de sănătate trebuie studiate cu atenție înainte de a semna un contract. Vei vedea că fiecare pachet condiții și excluderi diferite, așadar e important să știi ce beneficii obții prin asigurarea ce urmează să o închei.

Costul total al pachetelor

Când ai un buget limitat, trebuie să acorzi atenție deosebită costului final deoarece este un efort financiar pe termen lung pentru compania ta. Astfel vei știi ce pachete poți accesa fără să renunți la a oferi acest beneficiu extra-salarial.

Timpul alocat pentru evaluarea ofertei

Timpul pe care îl aloci cercetării și evaluării ofertelor depinde doar de tine. În ceea ce privește evaluarea pachetelor de asigurări de sănătate, aceasta poate fi împărțită în 2 faze: cea inițială, în care are loc alegerea pachetelor, și cea post-achiziție, când realizezi evaluarea periodică privind impactul pachetelor la nivel de companie.

Dacă ar fi să împărțim procesul de alegere a pachetelor potrivite pentru compania ta în câțiva pași esențiali, aceștia ar fi:

  • Să stabilești care sunt prioritățile companiei și să realizezi un plan de sănătate pe care îți propui să îl oferi angajaților tăi;

  • Să apelezi la un consultant specializat în asigurări private de sănătate când ai nevoie de ajutor pentru ajustarea planului de sănătate ținând cont nevoile și resursele financiare ale companiei;

  • Să închei un contract care acoperă nevoile angajaților tăi;

  • Să informezi angajații despre beneficiile incluse în pachetele oferite;

  • Să verifici periodic numărul angajaților care accesează serviciile, dar și frecvența vizitelor la medic

  • Să evaluezi cum poate fi modificat planul companiei pentru a se plia nevoilor existente în rândul angajaților.

Asigurările private de sănătate sunt un beneficiu extra-salarial complex și au nevoie de o evaluare atentă din partea companiei. Pentru a obține un produs modular, care e adaptat nevoilor angajaților din cadrul companiei tale, poți începe căutările analizând pachetele din portofoliul Signal-Iduna.ro.

loading...
loading...