Cum să pregătești rulota pentru vacanță: Recomandări inspirate pentru o experiență de vis

Excursia cu rulota reprezintă o experiență de bifat, datorită flexibilității pe care ți-o poate oferi acest tip de autovehicul. Călătorind cu rulota, costurile de cazare și mâncare sunt mai mici, iar lista de opțiuni este nelimitată, din punct de vedere al destinațiilor de vacanță.  

Însă o excursie cu rulota poate fi precedată de o pregătire mai în detaliu, datorită caracterului autonom specific acestui tip de aventură. Iată o serie de sfaturi bine de ținut minte, atunci când planifici o excursie în rulotă, alături de toți cei dragi ție:  

Verificari la apă și sistemul termic  

Dacă discutăm despre o excursie cu rulota, nivelul de autonomie este unul cât se poate de ridicat. Ei bine, acest aspect poate avea atât părți bune, cât și unele mai puțin plăcute, dacă este să privim cu atenție și reversul medaliei.  

Călătoria cu rulota presupune asigurarea unor resurse de apă și căldură, la niveluri optime pentru întreg intervalul de timp al excursiei. Asigură-te, așadar, că rulota pe care o utilizezi în vacanță conține necesarul de apă optim, sistemul de canalizare funcționează la parametri normali, iar sursele de căldură (sau de AC, după caz) nu fac probleme.  

Cauciucuri specifice sezonului  

Pentru ca, înainte de alte funcții pe care le garantează, această casă pe roți este un autovehicul, atenție la cauciucurile utilizate în timpul călătoriei. Această atenționare poate căpăta și mai mult sens în timpul excursiilor de iarnă, iar motivele sunt simplu de intuit. Nu miza pe faptul că vei pune cauciucurile de la mașina mică pe jantele de la rulotă, deoarece dimensiunile roților pot să difere.  

Dacă alegi să închiriezi o rulotă pentru vacanța de iarnă, asigură-te că primești informațiile corecte, privind specificul anvelopelor. Dacă ai propria ta casă pe roți, ești obligat să te deplasezi pe drumuri publice cu un set de cauciucuri potrivite. Poți miza și pe varianta all-season, deși din ce în ce mai multe voci cu expertiză în domeniu afirmă că nu sunt cele mai potrivite, mai ales în contexte cu precipitatii extreme, ce te pot surprinde la volanul acestui vehicul cu gabarit ridicat.  

Extensie în exterior pentru masa și alte activități recreative  

Dacă mergeți în vacanță pe vreme bună, aveți șansa să optați pentru cele mai frumoase locuri din țară. La mare sau la munte, în zone de șes cu peisaje perfecte pentru a fi surprinse în cadru, pe malul unei apei – voi decideți unde vreți să campați cu rulota. Mesele în aer liber reprezintă cea mai frumoasă experiență, pentru ca un mic dejun sau o cină în natură, lângă rulota voastră, au “ceva aparte” ce nu poate fi descris în cuvinte.  

Dacă se mănâncă afară, este bine ca masa sa fie acoperită de o copertină sau o prelată. Astfel, razele de soare sau ploaia măruntă nu vor știrbi din confortul pe care toți cei dragi se bucură, atunci când mănâncă în aer liber. Un astfel de accesoriu pentru rulota poate fi atașat acesteia sau poate reprezenta o parte a vehiculului, cu funcție de retractare, atunci când masa a luat sfârșit.  

Alte obiecte de luat în calcul 

Ne apropiem cu pași repezi spre finalul acestui articol, trecând în revistă trei obiecte pe care este indicat să le iei cu tine în rulota, înainte de a porni în excursia acestui început de an. Acestea se pliază perfect pe autonomia unei rulote de spații special amenajate:  

Seiful – poate că una dintre “bilele negre” ale unei rulote ține de siguranța pe care o oferă aceasta, mai ales în cazul unei campări în spații neamenajate. Pentru ca bunurile voastre de valoare să rămână în siguranța, atât timp cât voi sunteți în drumeție, un seif minimizează riscul pierderilor acestora, în cazul unei pătrunderi prin efracție.  

Stick de wi-fi – dacă rulota nu este una modernă, așadar, conexiunea la internet nu este posibilă cu ajutorul tehnologiilor pe care le oferă, îți recomandăm să ai la tine un stick de net (sau chiar mai multe). Astfel, cei mici pot urmări seara desenele animate preferate, sau pot vorbi cu prietenii de acasă, în cazul în care telefoanele mobile nu au semnal.  

Compresor de aer – cele mai bune compresoare de aer îți permit să umfli rapid obiecte din spațiul rulotei: salteaua pneumatică, mingea de fotbal, colacii pentru bălăceala celor mici și chiar anvelopele acesteia. Vezi oferta de mai sus și alege un produs util, în cazul unei astfel de excursii.  

Îți dorim vacanță plăcută și amintiri cât mai frumoase în rulotă, alături de cei dragi! 

loading...
loading...