Cum să obții un păr gri fără nuanțe de galben: Sfaturi și recomandări

În urmă cu ceva timp, oricine auzea expresia „păr alb” sau „păr grizonant”, se gândea instantaneu la bătrânețe. În prezent, părul gri a devenit un trend puternic atât în rândul femeilor tinere, cât și în rândul bărbaților.

Podoaba capilară vopsită în nuanțe argintii este foarte cool și conturează un look îndrăzneț și inedit. Această nuanță poate complimenta foarte bine un ten deschis la culoare și poate crea senzația de piele luminoasă și radiantă.

Cu toate acestea, o culoare precum griul argintiu poate fi destul de dificil de întreținut, mai ales dacă nu frecventezi foarte des salonul de înfrumusețare.

De ce se îngălbenește părul gri?

Părul alb sau gri este caracterizat printr-o cantitate extrem de mică de pigment – acesta din urmă este aproape inexistent. Totuși, el poate prelua pigment din mediul înconjurător, din substanțele la care este expus.

De exemplu, dacă folosești fără să știi un șampon cu pigment galben, precum cele destinate părului blond, este posibil ca părul tău gri să prindă tonuri subtile de galben.

Totodată, nuanța galbenă poate să apară și din cauza clorului, prezent în piscine sau în apa de la robinet, precum și din cauza altor reziduuri chimice din apă, a razelor UV și substanțelor poluante din aer sau chiar a uleiurilor naturale secretate de scalp.

Cum poți obține un păr gri fără nuanțe galbene?

1. Folosește produse de îngrijire special concepute pentru părul gri

Când iei decizia de a-ți vopsi părul gri (sau de a-ți păstra nuanța gri naturală a părului), trebuie să știi că produsele de îngrijire devin extrem de importante atât pentru sănătatea, cât și pentru aspectul podoabei capilare.

Dacă vrei să eviți tonurile galbene neplăcute, comandă produse pentru păr Fanola pe HNI cosmetice, unde vei găsi șampoane anti-îngălbenire, precum și alte produse destinate părului tău.

Folosește un șampon sau un balsam mov o dată pe săptămână, iar în restul timpului utilizează produse neutre și fortifiante, evitându-le în special pe cele pentru păr blond.

2. Folosește un filtru pentru apa de la duș

Calitatea apei din instalațiile sanitare poate varia în funcție de zona în care locuiești. Indiferent de oraș sau de regiune, instalează un filtru eficient pentru duș, care să elimine clorul și alte reziduuri din apă.

Astfel, când îți vei spăla părul, acesta își va păstra nuanța superbă de gri, fără să preia tonuri galbene nedorite.

3. Folosește mai puțină căldură atunci când te coafezi

Deseori, căldura excesivă aplicată pe păr poate schimba nuanțele acestuia. Așadar, dacă vrei să-ți păstrezi culoarea intactă, folosește o treaptă joasă de căldură atunci când îți coafezi părul cu ondulatorul, uscătorul sau placa de îndreptat.

De asemenea, nu uita să folosești protecție termică, sub formă de mască, de ulei sau de spray, înainte de a te coafa.

Din când în când, poți înlocui ondulatorul cu împletirea părului seara, înainte de culcare, pentru a reduce frecvența de utilizare a căldurii.

4. Folosește cu grijă șampoanele anti-mătreață

Multe șampoane care combat mătreața au în compoziție un ingredient numit selenium sulfide. Acesta poate schimba subtil nuanța părului, oferindu-i acel ton galben de care încerci să scapi.

Așadar, dacă ai probleme cu mătreața sau cu dermatita, consultă un medic dermatolog; acesta îți va recomanda produsele de păr potrivite pentru tine!

5. Nu exagera cu uleiul de argan

Uleiul de argan este un ingredient natural cunoscut pentru efectele sale benefice asupra podoabei capilare. Totuși, dacă ai părul gri și folosești produse cu acest ulei pe lista de ingrediente, ai de a face cu un inamic foarte subtil. Uleiul de argan oferă o nuanță gălbuie firelor de păr, mai ales dacă este folosit constant.

Așadar, dacă vrei să-ți păstrezi părul argintiu impecabil, încearcă să aplici doar produse speciale pentru acest tip de păr, să te ferești de chimicale și să te coafezi cu mai puțină căldură. Vei observa imediat diferențele!

loading...
loading...