Cum să îți menții tenul curat și hidratat fără să exagerezi

Îngrijirea tenului este o provocare pentru toate femeile. Pielea uscată, descuamată, petele, culoarea neomogenă, senzația de ten supraîncărcat, acneea sunt doar câteva dintre problemele pielii. Nu este ușor să-ți îngrijești fața și nici să-i întreții calitățile. Mai ales acum, când produsele de make-up sunt utilizate zilnic și, poate, într-un mod incorect, riscul de a dezvolta probleme ale tenului este mult mai mare. Fondul de ten și celelalte produse blochează porii, iar aceștia nu pot fi curățați în profunzime. Ba mai mult, factorii de mediu (poluarea, razele UV etc.) perturbă bariera protectoare a pielii, care își pierde hidratarea. Prin urmare, iată ce poți face pentru a-ți menține tenul curat și hidratat, fără prea mult efort.

Curăță-ți tenul dimineața și seara

Cel mai important aspect în ceea ce privește îngrijirea tenului este curățarea. Nu uita niciodată să te demachiezi înainte de culcare cu un cleanser potrivit tipului de ten. Fondul de ten și celelalte produse blochează porii și nu mai lasă pielea să respire, ceea ce favorizează apariția acneei. Chiar dacă nu te-ai machiat, curățarea de seară este, în continuare, o necesitate. Pe timpul zilei, pielea ia contact cu mulți factori de mediu, printre care și praful și bacteriile comune. Murdăria se acumulează în pori, favorizând apariția punctelor negre și a acneei. 

Pe de altă parte, și dimineața este un moment prielnic pentru curățarea tenului. Pe timpul nopții, bacteriile și particulele de praf de pe pernă se transferă pe piele. Din acest motiv, nu trebuie să uiți să aplici cleanserul după ce te trezești. 

Exfoliază-ți tenul

Dermatologii recomandă exfolierea tenului de 2-3 ori pe săptămână. Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte și la curățarea în profunzime a porilor. Poți utiliza produse exfoliante din comerț, în funcție de tipul de ten. O altă variantă este să îți prepari singură exfoliantul, folosind diferite ingrediente din bucătărie. Un exemplu de exfoliant făcut acasă este cel din miere și scorțișoară. 

Tonifică și hidratează tenul

Dimineața, după curățarea feței, este absolut necesar să îți tonifici și să îți hidratezi fața. Loțiunea tonică echilibrează pH-ul tenului, pregătindu-l pentru absorbția nutrienților din crema hidratantă. Crema hidratantă sau moisturizerul reface bariera protectoare a pielii, menținând pielea catifelată și protejată împotriva factorilor de mediu. Pentru a-ți curăța și hidrata pielea într-un mod cât mai simplu și rapid, poți apela la cleanserul hidratant, cum ar fi acest gel de curățare anti-rugozități.

Nu-ți atinge tenul cu mâinile

O mare greșeală pe care o faci, adesea, este atingerea tenului cu mâinile neigienizate. Acest lucru favorizează transferul bacteriilor și prafului pe suprafața tenului, ceea ce determină apariția acneei. Ține aproape gelul dezinfectant, pentru a-ți igieniza mâinile, înainte de a-ți atinge tenul. 

Îngrijește-ți părul

Probabil că te gândești ce legătură are părul cu tenul. Ei bine, află că există o conexiune mai strânsă decât ai crede între păr și problemele tenului. Dacă ai breton sau dacă părul îți atinge fața în lateral, ai un risc mai mare de a dezvolta acnee și puncte negre. Pe lângă faptul că în păr se acumulează praf și bacterii, un păr gras transferă sebumul pe față, ceea ce blochează porii. Pe de altă parte, produsele pentru păr, cum ar fi gelul, fixativul sau balsamul, pot bloca porii. Ce poți face pentru a evita toate aceste lucruri:

  • Păstrează-ți mereu părul curat și spală-l când începe să se îngrașe.
  • Acoperă-ți fața în momentul înn care aplici produse de hairstyling.
  • Clătește-ți bine fața după ce folosești șampon și balsam. 
  • Ține-ți părul pe spate sau prinde-l în coadă. 

Alege produse de make-up adecvate

Produsele de make-up pe care le folosești pot provoca probleme ale tenului, dacă au în compoziție ingrediente nepotrivite. Folosește doar produse „non-comedogenice”, fiindcă acestea nu blochează porii. De asemenea, aplică o bază de machiaj, înainte de a aplica fond de ten. Acest lucru creează o barieră de protecție pentru ten. 

Curăță-ți pensulele

Pensulele pe care le utilizezi pentru make-up pot acumula bacterii și praf. De asemenea, acestea acumulează, în timp, o cantitate mare de farduri. Astfel, pensulele devin o sursă sigură de murdărie, iar, odată ce îți atingi fața cu ele, vei transfera această murdărie pe ten. Pentru a evita acest lucru, curăță-ți pensulele minim o dată pe săptămână! 

Așadar, există trucuri foarte simple care te ajută să îți menții pielea curată și hidratată. Urmează și tu aceste sfaturi, pentru a te bucura de un ten fără probleme.

loading...
loading...