Cum să evaluezi corect ofertele de locuințe din piața imobiliară

Piața imobiliară este, la ora actuală, foarte ofertantă pentru cei care sunt în căutarea unei locuințe. De la case spațioase integrate în cartiere rezidențiale de lux, până la apartamente amplasate central, ofertele din piața par să răspundă oricărei provocări la nivel de dorință.

Înainte de a lua, însă, o decizie este important să evaluezi corect ofertele pe care le primești pentru a te asigura ca vei face investiția corectă. Iată de ce este recomandat să ții cont pentru o astfel de evaluare:

Achiziție direct de la dezvoltator versus intermediari Deși pare mult mai la îndemână să apelezi la intermediari, riscul ca aceștia să nu înțeleagă nevoile tale specifice există. Dacă ești interesat să cumperi o locuință nouă lucrurile sunt relativ simple, dezvolatorii plasând pe site-urile de prezentare ofertele la îndemână și punând la dispoziția clienților instrumente variate pentru programarea vizionărilor și întânirilor. (Vezi cum poți face o astfel de programare pe catted.ro)

Tipul de locuință potrivit stilului tău de viață O familie extinsă, lucrul de acasă, gradinăritul ca pasiune de timp liber și timp petrecut alături de numeroși prieteni – acestea sunt argumente care te vor determina să cauți, cel mai probabil, o casă cu grădină și spații de relaxare. Totuși, dacă acestea sunt doar parțial reprezentative pentru tine, viața ta fiind totodată foarte dinamică și agitată vei considera o alegere mai potrivită pentru tine o locuință de tip apartament (de două sau de trei camere). Indiferent de alegerea pe care vrei să o faci, în piața imobiliară vei găsi oferte care să răspundă nevoilor tale. În cartierul rezidențial Catted au fost finalizate lucrările pentru case, planul de construcții aflându-se deja în faza a treia – în care s-a început deja construcția singurului bloc al cartierului. Este vorba de un bloc de 4 etaje și 30 de apartamente cu 2 și 3 camere.

Zona în care este amplasat Dacă vrei simultan și proximitate față de principalele puncte de interes din oraș, și zonă liniștită, lucrurile pot părea complicate la o primă vedere. În realitate există soluții care să răspundă ambelor cerințe. De exemplu, o alternativă excelentă pentru cei care caută apartamente în zona Iancu Nicolae este cartierul rezidențial Catted amplasat în proximitatea zonelor cu acces la principalele centre comerciale și la rutele importante către inima orașului sau către destinațiile tale de weekend (zona de business Pipera – Aurel Vlaicu, Băneasa Shopping City, autostrada A3, cât și centura Bucurețti – autostrada A2).

Securitatea zonei Înainte de a confirma interesul pentru anumite oferte este important să te asiguri că zona în care este amplasată viitoarea ta locuință este una sigură. În cartierul CATTED din nordul Bucureștiului, în Băneasa vei avea, de exemplu, acest serviciu asigurat. Cartierul oferă siguranța familiei tale, fiind un ansamblu rezidențial de case închis, cu acces care se realizează exclusiv din strada Emil Racovița, iar paza este asigurată 24/7.

loading...
loading...