Cum să decorezi cu oglinzi: idei la îndemâna oricui

Cine s-a gândit că oglinzile pot fi atât de ușor de integrat în casă? Acestea sunt folosite de profesioniști pentru a crea spațiu, pentru a aduce mai multă lumină în casă și pentru a oferi senzația de lux. Poți integra oglinzile în casa ta urmând câteva reguli și ajutându-te de cinci sfaturi de la designeri de interior și arhitecți. Citește mai departe să vezi ce ți-am pregătit:

Creează un punct focal

Gândește-te la cea mai frumoasă casă pe care ai vizitat-o și încearcă să îți aduci aminte ce anume te-a impresionat. A fost, oare, calitatea mobilierului, stilul de decorare interioară, culorile sau alăturarea elementelor de decor? Poate au fost toate acestea la un loc, însă, casele aranjate cu bun gust au un element în comun: folosesc oglinzi, pentru a pune în evidență piesele de mobilier cu personalitate. Adesea, oglinzile se regăsesc în hol, alături de o masă decorativă, poate în dreptul unei servante din living sau chiar în dormitor, alăturate dulapurilor și, bineînțeles, în baie. Poate nu te-ai gândit la acest lucru, dar ele se îmbină minunat și pe peretele accent din spatele canapelei, punând-o și mai mult în evidență.

Lasă lumina să îți inunde casa

Nu toate casele se bucură de razele soarelui întreaga zi. Din cauza ferestrelor mici, lumina nu intră în profunzime, multe unghere rămânând întunecate, în majoritatea timpului. Pentru că vitamina D este importantă pentru oameni, cu ajutorul unei oglinzi ajuți lumina să se reflecte în mai multe colțuri ale încăperii. În acest scop, ai la dispoziție oglinzile de pe Vivre, atât pentru dormitoare cât și pentru încăperile creative cum ar fi birourile sau spațiile de relaxare.

Conferă un aspect de lux

Luxul a fost întotdeauna asociat cu materiale durabile și, uneori, strălucitoare, așa cum este și cazul oglinzilor. Este adevărat că ramele și formele lor influențează major aspectul, dar există o varietate atât de mare încât îți va fi ușor să integrezi una pe holul de la intrare, alături de o plantă suculentă. Efectul obținut îți va depăși așteptările.

Pune-ți frumusețea în evidență

Băile sunt sau ar trebui să fie adevărate oaze de relaxare. O baie fierbinte seara face minuni și parcă toată oboseala de pe timpul zilei trece. Dar baia este și locul în care stai, uneori, cu orele în oglindă.  De aceea, nu ar fi rău să acorzi un interes deosebit oglinzii și să montezi una care să strălucească atât la propriu, cât și la figurat. O oglindă supradimensionată va avea același efect și asupra băii – o va mări, lucru deosebit de important mai ales dacă stai într-un apartament normal ca dimensiune.

Folosește mobilă cu oglinzi

Mobila care are oglinzi încorporate este o idee grozavă, fiindcă îndeplinește două roluri: este pe post de mobilier și pe post de oglindă. De exemplu, mobilierul pentru hol este, deseori, dotat cu astfel de oglinzi ca să poți să arunci o privire rapidă asupra ta, înainte să ieși pe ușă.

 

loading...
loading...