Cum sa cureti bijuteriile din argint pentru a arata ca noi

E greu sa nu iubesti gama de bijuterii argint. Disponibile intr-o varietate de forme si modele si cu o stralucire aparte, argintul este unul dintre cele mai populare materiale pentru bijuterii.

Pentru ca cei mai multi dintre noi tindem sa acumulam in timp o multitudine de bijuterii din argint, acestea tind sa isi piarda stralucirea. De ce se intampla acest lucru? Atunci cand oxigenul sau sulful intra in contact cu argintul, ele se leaga chimic de suprafata sa si face ca unele bijuterii argint 925 sa para murdare sau decolorate.

Acesta insa nu este un motiv pentru care sa nu le mai purtam. Din fericire, ingrijirea bijuteriilor de argint nu este una deloc dificila si poate fi facuta chiar acasa, cu produse simple si deloc costisitoare. Ca totul sa fie mai usor, am realizat o selectie de trucri care sa va faca munca mai usoara.

  1. Bicarbonat de sodiu

Se realizeaza o pasta din bicarbonat si apa, iar cu o carpa curata se aplica o cantitate de marimea unui bob de mazare si se lustruieste. Bijuteria se clateste bine sub apa calda si se sterge cu o carpa curata.

  1. Lamaie

Un alt remediu simplu pentru a curata argintul este zeama de lamaie. Nu este o gluma, zeama de lamaie curata in doar o ora argintul. Se scufunda bijuteriile din argint intr-un bol unde au fost stoarse 2 sau 3 lamai. Se lasa o ora sa actioneze, apoi se clatesc cu putina apa calda si se sterg.

  1. Pasta de dinti

O alta metoda simpla de curatare este cea cu ajutorul pastei de dinti. Pentru ajunge in toate locurile, pasta se pune pe o periuta de dinti cu peri moi si se curata bijuteria. Ca si in celelalte cazuri, la final bijuteria se clateste si se tamponeaza cu un prosop moale.

Indiferet de trucul ales cu siguranta la final orice bijuterie de argint va arata ca noua si va putea fi purtata imediat.

loading...
loading...