Cum să amenajezi un living mic: 5 variante creative

Ai o sufragerie mică, pe care nu știi cum să o amenajezi cât mai plăcut și mai eficient? Nu-ți face griji, căci ai la dispoziție zeci de variante de design interior.

Orice cameră poate părea spațioasă și confortabilă, prin alegerea decorului potrivit. Dacă nu știi ce stil să abordezi, vezi variantele de mai jos și inspiră-te. Cu siguranță, vei găsi ceva pe placul tău!

1. Creează un spațiu intim și confortabil

Profită de dimensiunile reduse ale încăperii pentru a amenaja un living intim, cu o atmosferă caldă și familiară. Inspiră-te din stilul danez hygge, învăluind sufrageria în culori calde și tonuri de bej, vanilie, crem și pasteluri subtile.

Alege mobilier cât mai minimalist, cu linii blânde, rotunjite și materiale simple. Lemnul natur este o opțiune ideală, combinat cu țesături precum bumbacul, blana artificială și lâna. Adaugă elemente din bambus și iută, pentru o atmosferă rustică, naturală și plăcută.

2. Abordează tematica junglei

Chiar dacă nu ai foarte mult loc în living, poți crea impresia de spațiu prin alegerea unei teme pline de viață, precum jungla.

Integrează în sufragerie plante naturale, dar și elemente precum un tapet cu print de frunze sau păduri. Folosește tapetul cu măsură, doar pe un perete sau pe anumite zone.

Dacă optezi pentru un living creativ, amenajează un leagăn prins în tavan, care să te ducă cu gândul la orezăriile din zonele asiatice. Decorează-i sistemul de prindere cu „liane” false și vei avea un colț distractiv atât pentru familie, cât și pentru musafiri.

3. Optează pentru minimalism

Dacă variantele de mai sus nu sunt pe gustul tău și preferi un design mai ordonat și un loc cât mai aerisit, minimalismul este alegerea perfectă.

Ai la dispoziție sute de idei de amenajare living de unde să te inspiri sau poți lăsa imaginația să te ghideze. Nu trebuie decât să respecți un principiu de bază: cu cât mai simplu și curat, cu atât mai bine.

În materie de mobilă, alege corpuri cât mai subțiri și discrete. Optează pentru o canapea joasă, cu perne comode, dar nu foarte voluminoase. Montează rafturi drepte, din lemn sau metal, pe care să le decorezi ulterior cu lumânări parfumate, vaze minimaliste, reviste sau viniluri.

Păstrează totul cât mai simplu și vei reuși astfel să valorifici livingul de mici dimensiuni, să-i oferi un plus de spațiu vizual.

4. Explorează stilul chic vintage

Dacă vrei să amenajezi un living în stil feminin, rafinat și totodată jucăuș, îndreaptă-ți atenția spre zona vintage, cu elemente chic.

Chiar dacă sufrageria ta este destul de mică, poți integra elemente esențiale și un decor stylish. Axează-te, în primul rând, pe găsirea unui set inspirat format din canapea și măsuță pentru cafea.

Apoi, decorează unul dintre pereți cu un tapet floral, în nuanțe de roz pastelat, galben pai și mov. Completează look-ul cu decorațiuni vintage și o draperie în tonuri neutre de crem.

5. Abordează un stil informal și vesel

Ce zici de o sufragerie care să exprime relaxare și bucurie prin fiecare element? Indiferent de suprafața camerei, poți obține o zonă de lounge perfectă, unde vor încăpea membrii familiei și toți prietenii.

Investește într-o canapea comodă, cu insule sau taburete, precum și în câteva fotolii tip puf. Alege un covor central, cu fir scurt, într-o nuanță deschisă sau cu un model interesant. Pentru a economisi spațiu prețios, montează televizorul pe perete.

Orice tip de design ai alege, orientează-te spre soluții de depozitare eficiente, de preferat pe verticală, și permite luminii naturale să pătrundă în living cât mai mult.

În final, ai grijă să nu integrezi prea multe elemente în livingul tău, căci acest lucru va duce la supraîncărcarea spațiului!

loading...
loading...